Πτώση κερδών για τη BMW στο γ' τρίμηνο

Η BMW αναβάθμισε ελαφρώς τις εκτιμήσεις της για το outlook των κερδών της βασιζόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για νέα μοντέλα, παρά το γεγονός ότι τα κέρδη γ' τριμήνου σημείωσαν πτώση λόγω του κόστους έρευνας, ανάπτυξης και επενδύσεων, καθώς η εταιρεία μετακινεί το ενδιαφέρον της από τους κινητήρες εσωτερικής

καύσης στην τεχνολογία e-mobility.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών οχημάτων στον κόσμο από πλευράς πωλήσεων, προβλέπει αύξηση 5-10% στα προ φόρων κέρδη, έναντι προηγούμενη πρόβλεψης για 1-5%. Παράλληλα, αναμένεται περιθώριο του EBIT μεταξύ 8%-10%.

Τα καθαρά κέρδη μετά από τα δικαιώματα μειοψηφίας μειώθηκαν 2,8% στα 1,76 δισ. ευρώ στο γ΄ τρίμηνο, από τα 1,81 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Η BMW δήλωσε πως τα κέρδη προ φόρων και τόκων μειώθηκαν 3,2% στα 2,30 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της περιόδου, από τα 2,38 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

«Επενδύουμε σημαντικά στην κινητικότητα του αύριο, επιτρέποντας μας να διατηρήσουμε την κυρίαρχη θέση μας στην καινοτομία και στη βιώσιμη απασχόληση», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της BMW, Harald Krueger.

Τα έσοδα παρέμειναν αμετάβλητα, σημειώνοντας μικρή αύξηση 0,3% στα 23,42 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 22,97 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα