Πτώση για τις αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα στο debate

Yποχώρησαν την Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές καθώς η αγορά έχει το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη συνάντηση του OPEC και το debate Κλίντον - Τραμπ.

Ο DOW υποχώρησε 0,91% στις 18.094,83 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,86% στις 2.146,10 μονάδες. Ο NASDAQ έκλεισε με απώλειες 0,91% στις 5.257,49 μονάδες.

«Οι επενδυτές περιμένουν να δουν τι θα γίνει στο debate μεταξύ των δύο υποψήφιων για την προεδρία. Μέχρι σήμερα η αγορά δεν είχε επηρεαστεί από τις εκλογές,

αλλά έφθασε η στιγμή», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial. Προσθέτει ακόμη ότι «πιστεύω ότι κανένας από τους δύο δεν αξίζει την προεδρία, αλλά από πλευράς οικονομίας η Χίλαρι είναι το χειρότερο από δύο κακά».

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δει, μέχρι στιγμής, το φως της δημοσιότητας δίνουν μικρό προβάδισμα στην υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, έναντι του αντιπάλου της των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ.

Αναφορικά με τον OPEC, το μεγάλο ερωτηματικό είναι εάν θα υπάρξει κάποια συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών του αναφορικά με πάγωμα της ημερήσιας παραγωγής. Ήδη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εξέφρασαν την προθυμία τους να προχωρήσουν σε μία τέτοια κίνηση, εάν υπάρξει ομόφωνη απόφαση.

Κέρδη την Δευτέρα για τα futures του πετρελαίου, τα οποία κάλυψαν κάποιες από τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς η αγορά "ζυγίζει" τις πιθανότητες να υπάρξει συμφωνία στην συνάντηση της Αλγερίας, μεταξύ των μεγαλύτερων πετρελαιοπαραγών χωρών, για μείωση της παραγωγής.

Το αργό WTI παράδοσης Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,45 δολαρίων ή 3,3% στα 45,93 δολάρια το βαρέλι, με το αμερικανικό αργό να έχει χάσει κοντά στο 4% την Παρασκευή

Στο 0,74% η απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων, στο 1,58% αυτή των 10ετών.

Υποχώρησε 0,19% το δολάριο έναντι καλαθιού νομισμάτων, με το ευρώ κοντά στα 1,126 δολάρια και το γιεν στα 100,25 γιεν στο δολάριο.

Ο δείκτης φόβου (VIX) κέρδισε 17,66% κοντά στο 14,5.

Τρεις μετοχές κατέγραφαν πτώση για κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Άνοδος για τα futures του χρυσού την Δευτέρα, με το πολύτιμο μέταλλο να ανακάμπτει από την πτώση της συνεδρίασης της Παρασκευή, καθώς το ασθενές δολάριο και οι απώλειες στην Wall Street αύξησαν την ζήτηση.

Πάντως οι χρηματοοικονομικές αγορές βλέπουν μεταβλητότητα με φόντο το debate μεταξύ της υποψήφιας προέδρου των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον και αυτού των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τράμπ.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 2,40 δολαρίων ή 0,2% στα 1.344,10 δολάρια στην ουγγιά, ενώ είχε χάσει περί των 3 δολαρίων την Παρασκευή.

Keywords
Τυχαία Θέματα