Πτώση άνω του 1% στην Wall με το βλέμμα στην Fed

Iσχυρή πτώση για τις αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον τομέα της ενέργειας να ηγείται των απωλειών, καθώς οι επενδυτές "χωνεύουν" την αύξηση της μεταβλητότητας και την πτώση των τιμών του πετρελαίου, έχοντας επίσης το βλέμμα στραμμένο και στην συνάντηση των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

"Επιστρέψαμε στον κόσμο της μεταβλητότητας,

πράγμα που δεν με εκπλήσσει από την στιγμή που υπάρχουν φόβοι αναφορικά με την Fed και πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων", αναφέρει η Kate Warne, investment strategist στο Edward Jones.

Ο DOW υποχώρησε 1,41% στις 18.066,75 μονάδες ενώ ο S&P 500 έχασε 1,48% στις 2.127,02 μονάδες. Ο NASDAQ σημείωσε πτώση 1,09% στις 5.155,26 μονάδες.

«Όπως όλα δείχνουν οι τάσεις στην αγορά είναι πτωτικές. Αν και δεν υπάρχουν μακροοικονομικές ανακοινώσεις είναι φανερό ότι η αγορά βρίσκεται σε μεγάλη αγωνία», τονίζει ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

«Η αβεβαιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς. Από την αρχή του τρέχοντος έτους. Μέχρι χθες όλα εξαρτιόνταν από τις προθέσεις της Fed. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει ούτε σε αυτό το ζήτημα», σπεύδει να προσθέσει ο Art Hogan, αναλυτής της Wunderlich Securities.

Στελέχη της Fed προχώρησαν τις τελευταίες ημέρες σε αντικρουόμενες δηλώσεις, με κάποιους να τάσσονται υπέρ της αύξησης των επιτοκίων και άλλους να εκφράζουν ανησυχίες για το κατά πόσο μία τέτοια κίνηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την αμερικανική οικονομία, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο και την αβεβαιότητα των επενδυτών.

Υπενθυμίζεται ότι η Fed συνεδριάζει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, με τις πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων σε αυτή τη συνεδρίαση να έχουν υποχωρήσει στο 15%, βάσει εκτίμησης της CME Group.

Ο δείκτης φόβου (VIX) σημείωσε άνοδο 23% στο 18,61.

Στο 0,79% η απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων στο 1,71% αυτή των 10ετών.

Εννέα μετοχές κατέγραφαν πτώση για κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Ο χρυσός υποχώρησε 1,90 δολάρια στα 1.323,70 δολάρια στην ουγγιά ενώ ο "μαύρος χρυσός" βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο σε βάθος μίας εβδομάδας, μετά τα μηνιαία στοιχεία από την Διεθνή Επιτροπή Ενέργειας που αύξησαν τις ανησυχίες για πιθανή μείωση της ζήτησης.

Το αργό WTI παράδοσης Οκτωβρίου υποχώρησε 1,39 δολάρια ή 3% στα 44,90 δολάρια στο βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα