Πτώση 1% σε Ιαπωνία και Κίνα εν αναμονή της Fed

Κυρίως πτωτικά κινήθηκαν οι αγορές στην Ασία την Τρίτη, που υποχώρησαν σε χαμηλό πολλών εβδομάδων, με «οδηγό» την πτώση στην Ιαπωνία και την Κίνα, καθώς οι επενδυτές περιμένουν σημάδια για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Fed.

Και οι 10 κλαδικοί δείκτες του MSCI Asia Pacific υποχώρησαν ενώ το δολάριο

ενισχύθηκε σε υψηλό δύο μηνών.

Ο ιαπωνικός δείκτης έκλεισε χαμηλότερα λόγω της ενίσχυσης του γεν ενώ στην Κίνα η πτώση έφτασε πάνω από 1%.

Στην Αυστραλία, ο ενεργειακός δείκτης υποχώρησε κατά 1,3%.

«Η συζήτηση στο trading floor σήμερα επικεντρώθηκε στις περιορισμένες κινήσεις της αγοράς, αν και κάποιοι χαίρονται γι' αυτό, ειδικά η Fed που έχει μερίδιο ευθύνης για όλο αυτό» σχολιάζει ο Chris Weston, επικεφαλής αγορών στην IG.

Το αυστραλιανό δολάριο διατηρήθηκε στο 0,7194 έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με τον Weston το αυστραλιανό νόμισμα πρέπει να κλείσει κάτω από την στήριξη του 0,7210 για να υποχωρήσει περαιτέρω στο 0,7000 έναντι του δολαρίου.

Οι τιμές πετρελαίου υποχώρησαν, με τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent να υποχωρούν κατά 0,52% στα 48,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα προθεσμιακά συμβόλαια του αμερικανικού αργού υποχώρησαν κατά 0,4% στα 47,89 δολάρια το βαρέλι.

Οι ενεργειακές μετοχές έκλεισαν κυρίως πτωτικά, με τη Santos να καταγράφει πτώση 1,88%, την Oil Search να υποχωρεί κατά 1,51% και την Inpex να υποχωρεί κατά 1,83%.

Ο χρυσός υποχώρησε για πέμπτη μέρα στη σειρά, το μεγαλύτερο πτωτικό σερί από τον Νοέμβριο. Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε κατά 0,3% μετά από πτώση πάνω από 2% τις τελευταίες τέσσερις μέρες.

Ο χαλκός και το νικέλιο διέκοψαν το τετραήμερο πτωτικό σερί.

Keywords
Τυχαία Θέματα