Προσπάθεια για ριμπάουντ στις ευρωπαϊκές αγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές αντιδρώντας έπειτα από τρεις μέρες απωλειών και ακολουθώντας την τάση που επικράτησε στην Ασία. Ο τζίρος των συναλλαγών πάντως παραμένει υποτονικός.

Την ίδια ώρα τα επενδυτικά καταφύγια, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού, του γιεν και των ομολόγων υποχωρούν παρά το γεγονός ότι ο γνωστός επενδυτής Ray Dalio, ιδρυτής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης hedge funds,

Bridgewater Associates, δηλώνει ότι πλέον μειώνει το ρίσκο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,5% με το σύνολο των κλάδων του να είναι στο πράσινο. Της ανόδου ηγούνται οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εξορυκτικών εταιρειών.

O DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,7%, ο CAC 40 στο Παρίσι 0,4% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο 0,6%. Παράλληλα ο IBEX 35 στη Μαδρίτη κερδίζει 0,1%, όσο και ο FTSE MIB στο Μιλάνο.

Το πρωί ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έκλεισε με κέρδη 1,1%, τα μεγαλύτερα μεταξύ των ασιατικών δεικτών. Άνοδος 0,4% για τον Kospi στη Σεούλ και τον αυστραλιανό S&P/ASX 200. Οριακή η μεταβολή για τον ιαπωνικό Topix.

Το ευρώ υποχωρεί 0,2% στην περιοχή του 1,1792 έναντι του δολαρίου. Τις ίδιες απώλειες έναντι του αμερικανικού νομίσματος καταγράφει και η στερλίνα με την ισοτιμία να κυμαίνεται στην περιοχή του 1,2869 δολ.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου ενισχύεται κατά μία μονάδα βάσης, στο 0,41%. Δύο μονάδες πάνω είναι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού, στο 2,2%.
Το πετρέλαιο West Texas ενισχύεται 0,7% στα 47,7 δολ. το βαρέλι ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.285 δολ. η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα