Πώς ζουν τα παιδιά στη Βόρεια Κορέα

Η καθημερινότητα των παιδιών στη Βόρεια Κορέα είναι πιθανότατα πολύ πιο διαφορετική από αυτή που είχαμε εμείς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider, στη χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν τα παιδιά που ζουν έξω από την πρωτεύουσα αναγκάζονται από πολύ μικρή ηλικία να εργαστούν στις φάρμες που αποτελούν μεγάλο μέρος της οικονομίας. Ορισμένες πληροφορίες και δημοσιεύματα μάλιστα αναφέρουν ότι όσοι εργάτες δεν συμμορφώνονται με τις... απαιτήσεις στέλνονται

σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Τα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο μαθαίνουν από πολύ νωρίς, από τον παιδικό σταθμό, μηνύματα κατά των ΗΠΑ και μαθαίνουν να ζωγραφίζουν εικόνες πολέμου, όπως χειροβομβίδες, πυροβόλα όπλα και στρατιώτες.

Την Διεθνή Ημέρα Παιδιών, η Πιονγκγιανγκ τη γιορτάζει κάνοντας στρατιωτική παρέλαση με τα παιδιά να είναι ντυμένα με στρατιωτικές στολές.

Για τα παιδιά χωρίς γονείς η ζωή είναι ακόμα πιο δύσκολη στα ορφανοτροφεία, αλλά ακόμα κι αυτά που υιοθετούνται κινδυνεύουν να εγκαταλειφθούν ανά πάσα στιγμή αν οι ανάδοχοι γονείς δεν μπορούν να τα συντηρήσουν.

Αντίθετα, οι οικογένειες που έχουν κάποια οικονομική άνεση, έχουν περιθώριο για κάποιες... πολυτέλειες, όπως να αγοράσουν όμορφα ρούχα στα παιδιά τους.

Μάλιστα για τα παιδιά που έχουν πολύ καλές επιδόσεις, υπάρχει το Παλάτι Mangyongdae, το οποίο παρέχει μαθήματα για ξένες γλώσσες, υπολογιστές, αθλήματα και τέχνες.

Όμως ακόμα κι αυτές οι οικογένειες έχουν «πολιτικές υποχρεώσεις» που δεν μπορούν να αποφύγουν. Οι περισσότεροι πολίτες, αν όχι όλοι, λατρεύουν τον ηγέτη τους και κάνουν συχνά ταξίδια στα διάφορα εθνικά μνημεία για να τον τιμήσουν, δίνοντας το παράδειγμα στα παιδιά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα