Πώς το Μάντσεστερ έγινε προορισμός των πλούσιων σεΐχηδων

Πάνω από 60.000 Άραβες, με μέσω όρο δαπάνης ανά άτομο από 1.110 ευρώ, επισκέφτηκαν το Μάντσεστερ έως σήμερα για το 2016, με τον αριθμό των τουριστών από τη Μέση Ανατολή να αυξάνεται κατά 25.000 σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2010.

Το Μάνστεστερ έγινε ο πλέον δημοφιλής αγγλικός προορισμός για τους Άραβες, μετά πάντα από το Λονδίνο ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πλούσιοι Άραβες νοικιάζουν με 200 ευρώ την βραδιά επιπλέον δωμάτια στα ξενοδοχεία που μένουν για να χωρέσουν τα ψώνια τους από τις ακριβές μπουτίκ και κοσμηματοπωλεία της πόλης.

Τουρίστες από

την Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ και το Ιράκ κατακλύζουν τα δωμάτια στα boutique hotels κοντά στα διάσημα Selfridges και Harvey Nichols, αφού έτσι μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους με τα πόδια, ενώ αντίστοιχα στα ίδια καταστήματα στο Λονδίνο θα χρειάζονταν ταξί.

Στο Μάντσεστερ των 140 ημερών κατά μέσο όρο βροχής τον χρόνο και με μέση θερμοκρασία 20 βαθμών Κελσίου οι τουρίστες από τη Μέση Ανατολή βρίσκουν το περιβάλλον για τις ιδεατές διαφορές, μακριά από την ζέστη και την ηλιοφάνεια των χωρών τους.

Το ποδόσφαιρο παίζει και αυτό τον ρόλο του στην επιτυχία του Μάντσεστερ ως αγαπημένου προορισμού των Αράβων, αφού οι αγαπημένοι τους David και Victoria Beckham είναι στενά συνδεδεμένοι με την πόλη.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Lowry Hotel στο Μάντσεστερ, όλα τα δωμάτια την περίοδο του Αυγούστου ήταν κλεισμένα από τουρίστες από την Μέση Ανατολή. "Λατρεύουν την βροχή", σημειώνει.

Για τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου η πληρότητα των δωματίων στο Μάντσεστερ είναι κοντά στο 80%.

Η επένδυση στην Manchester City από τον δισεκατομμυριούχο σεΐχη Mansour, μέλους της βασιλικής οικογένειας του Αμπου Ντάμπι ώθησε αρκετούς πλούσιους Άραβες λάτρεις του ποδοσφαίρου στην πόλη, ενώ ποδοσφαιριστές όπως οι Ryan Giggs, Gary Neville, Rio Ferdinand και Wayne Rooney αύξησαν το "ειδικό βάρος" της πόλης και έφεραν εκατοντάδες επενδύσεις εκατομμυρίων δολαρίων σε εστιατόρια, ξενοδοχεία κ.α..

Περί των 60 πτήσεων της εβδομάδα συνδέουν το Μάντστστερ με Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Ντόχα και Τζέντα.

Keywords
Τυχαία Θέματα