Πώς οι δικηγόροι προστατεύουν τον «Χάρβεϊ Γουάινστιν» στο χώρο εργασίας σας

Μια πρωτοετής συνεργάτιδα σε δικηγορικό γραφείο του Μανχάταν διατύπωσε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο τη διαμαρτυρία της για σεξουαλική παρενόχληση. Ο διευθυντής της, είπε, της είχε ζητήσει να βγάλει τα ρούχα της. Μετά από μήνες κατά τη διάρκεια των οποίων συνέχισε να εργάζεται για τον ίδιο άνδρα, έφυγε υπογράφοντας συμφωνία μη δημοσιοποίησης σε σχέση με ένα πακέτο απολαβών για την αποχώρηση της.

Η κοπέλα δεν θα δώσει το όνομά της, φοβούμενη την τιμωρία για μια προφανή παραβίαση του συμβολαίου μη δημοσιοποίησης που υπέγραψε. Μια διάταξη στη συμφωνία μη δημοσιοποίησης, αναφέρει ότι, σε αντάλλαγμα

για 40.000 δολάρια, συμφωνεί να μην αποκαλύψει σε κανένα πρόσωπο ή οντότητα οποιαδήποτε πληροφορία ... σχετικά με κάποιον στην επιχείρηση. Ο προϊστάμενός της, κράτησε τη δουλειά του.

Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά, δηλαδή το πώς ο κάθε «Harvey Weinstein» στην εταιρεία σας παραμένει στη δουλειά του – δείχνει επίσης γιατί η ιστορία του σπάνια εξαπλώνεται πέρα από τα όρια του γραφείου.

Δεκάδεςν γυναικών έχουν προσέλθει για να προσθέσουν στην ιστορία της υπόθεσης σεξουαλικής κακομεταχείρισης και παράλογης συμπεριφοράς του Harvey Weinstein στις ημέρες από τότε που οι New York Times αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στις δεκαετίες των σιωπηλών κατηγοριών. Μερικοί από αυτούς που μιλάνε δημοσίως για τον παραγωγό κινηματογραφικών ταινιών, παραβιάζουν τα συμβόλαια εμπιστευτικότητας, θέτοντας σε κίνδυνο τις αγωγές για να το πράξουν. Ο Weinstein έχει φτάσει σε τουλάχιστον οκτώ συμβιβασμούς με γυναίκες, σύμφωνα με τους Times, και μερικές από αυτές υπέγραψαν συμφωνίες μη δημοσιοποίησης

Σε έναν από αυτούς τους διακανονισμούς που ανέφεραν οι Times, ο Weinstein πραγματοποίησε πληρωμή ύψους 100.000 δολαρίων στην ηθοποιό Rose McGowan το 1997 για να παραμείνει σιωπηλή σχετικά με τη συμπεριφορά που έκτοτε χαρακτήρισε ως βιασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα