Πώς η Oprah Winfrey είπε ότι έχασε 18 κιλά και έγινε πλουσιότερη 8 εκατ. δολάρια

Η νέα διαφημιστική καμπάνια της Weight Watchers International με την Oprah Winfrey έκανε την διάσημη Αμερικανίδα 8 εκατ. δολάρια πλουσιότερη μόνο και μόνο με την αναφορά της ότι έχει χάσει με την βοήθεια της εταιρείας, στην οποία είναι... μέτοχος, 18 κιλά.

Η μετοχή της weight σημείωσε άνοδο 18% ή 1,28

δολάρια μόνο στο άκουσμα των χαμένων κιλών από την Winfrey.

Η διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας ενόψει της νέας χρονιάς με τίτλο "Beyond the Scale" έστειλε την μετοχή στο... Θεό μόνο με την έκφραση ότι το πρόγραμμα αδυνατίσματος "δουλεύει" και χωρίς κόπο.

"Η δίαιτα της Weight Watchers είναι ευκολότερη από κάθε άλλη δίαιτα που έκανα", λέει η Winfrey στο διαφημιστικό "Είναι ένας τρόπος ζωής και διατροφής τελείως ελεύθερος", σημειώνει.

Η Winfrey κατέχει 6,4 εκατ. μετοχές της Weight Watchers περίπου δηλαδή το 10% της εταιρείας, ποσοστό που την κάνει σύμφωνα με το FactSet τον τρίτο μεγαλομέτοχο της. Βάσει της ανόδου της μετοχής η Winfrey βοήθησε τον... εαυτό της να γίνει πλουσιότερος 8,1 εκατ. δολάρια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαφημιστικό με την Winfrey έστειλε σε ισχυρά κέρδη της μετοχή της Weight Watchers. Στις 26 Ιανουαρίου του 2016, όταν η Winfrey δήλωσε ότι έχασε 12 κιλά η μετοχή της εταιρείας εκτοξεύτηκε 20%.

Όταν η Weight Watchers ανακοίνωσε στις 19 Οκτωβρίου του 2015 ότι η Oprah πλήρωσε 43,2 εκατ. για να αγοράσει 6,4 εκατ. μετοχές έναντι 6,79 δολαρίων τη μία η μετοχή διπλασίασε την αξία της σε μόλις μία μέρα ενώ τετραπλασίασε την αξία της έως τις 18 Νοεμβρίου, πριν σημειώσει ισχυρές απώλειες στο άκουσμα των εταιρικών κερδών που έδειξαν μη επίτευξη του στόχου πωλήσεων για το τρίμηνο.

Ακόμα και στην τρέχουσα τιμή των 12,80 δολαρίων το μερίδιο της Oprah στην Weight Watchers αξίζει 31,9 εκατ. δολάρια περισσότερα από την στιγμή που αγόρασε τις μετοχές της.

Σε βάθος χρόνου η Weight Watcher έχει σημειώσει πτώση 49% όταν ο S&P 500 καταγράφει κέρδη για το ίδιο διάστημα 11%.

Keywords
Τυχαία Θέματα