«Πολιτικές»... πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Μπορεί το πολιτικό ρίσκο στην Ευρώπη να «χτύπησε» την αγορά συναλλάγματος πέρυσι, αλλά φέτος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται τα ευρωπαϊκά ομόλογα.

Το spread μεταξύ του 10ετούς γαλλικού και γερμανικού ομολόγου διευρύνθηκε περαιτέρω σήμερα καθώς οι επενδυτές αποτιμούν την αυξανόμενη ανησυχία για μια ενδεχόμενη νίκη της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές εκλογές.

Στην Ιταλία, που ο τραπεζικός κλάδος συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και να επηρεάζει

την ιταλική οικονομία, το spread εκτινάχθηκε σε νέο υψηλό δύο ετών.

«Η διαφορά στις αποδόσεις των ομολόγων αποτελεί στην ουσία μια επαναξιολόγηση του πολιτικού κινδύνου και των ασφάλιστρων κινδύνου στην Ευρωζώνη» σχολιάζει ο Μαρκ Όστβαλντ, στρατηγικός αναλυτής στην ADM Investor Services International Ltd.

Συγκεκριμένα, το spread μεταξύ του γαλλικού και γερμανικού ομολόγου έχει διευρυνθεί στις 73 μονάδες βάσης από τις 48 μονάδες βάσης, ενώ το spread του ιταλικού με το γερμανικό ομόλογο έχει διευρυνθεί κατά 37 μονάδες βάσης στις 198 μονάδες βάσης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 0,371%, ενώ η απόδοση του γαλλικού 10ετούς κινείται στο 1,145%. Η ιταλική δεκαετία κινείται στο 2,37%, της Ελλάδας έφτασε σήμερα έως και το 7,687%, του πορτογαλικού 10ετούς κινείται στο 4,232% και του ισπανικού 10ετούς στο 1,783%.

Keywords
Τυχαία Θέματα