Ποιοι θα δικαιωθούν στις τράπεζες


Τις προηγούμενες ημέρες όταν οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές δέχονταν «σφυροκοπήματα» αρκετά ξένα funds αγόραζαν μετοχές όχι για να πουλήσουν τις επόμενες ημέρες, αλλά γιατί περιμένουν διαφορετικές εξελίξεις απο αυτές που υποδεικνύει το σύνολο της αγοράς, δηλαδή ότι θα χρειαστούν κεφαλαιακές ανάγκες κτλ.

Όπως μπορεί να δει κανείς οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται σε τιμές χαμηλότερες και απο το 0,30 της λογιστικής τους αξίας!

Δηλαδή, είναι

ανακεφαλαιοποιημένες έχουν μειώσει τα κόκκινα δάνεια σε σχέση με το 2015 και δεν μπορούν να εξέλθουν χρήματα απο το σύστημα, λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων.
Η σκέψη είναι πολύ απλή. Εφόσον ο επόπτης επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να μεταφέρουν τις επιβαρύνσεις του νέου λογιστικού προτύπου IFRS9 σε μια πενταετία τότε δεν θα υπάρχουν κεφαλαιακές ανάγκες ή αν υπάρχουν θα είναι αντιμετωπίσιμες. Σημειώνουμε για μια ακόμη φορά, ότι οι προαναφερόμενοι αγοραστές τραπεζών αγοράζουν κάτω απο το 0,30 της λογιστικής αξίας, δηλαδή σχεδόν τσάμπα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο ( 0,50-0,60).

ΔΗ.ΠΑΦ

Keywords
Τυχαία Θέματα