Ποιο Eurogroup! Ποιος Σόιμπλε!

Θρασείς, αιθεροβάμονες και φανατικοί ουτοπιστές μέχρι τελικής πτώσεως. Ακόμα και τώρα που κατέρρευσαν για άλλη μια φορά οι μαξιμαλιστικοί στόχοι για ρύθμιση τους χρέους και ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ, μαζί με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και παρά τα μηνύματα από όλες τις πλευρές, να μην περιμένουμε τίποτα από το επικείμενο Eurogroup, οι αγκιτάτορες του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να προκαλούν την κοινή λογική.

Ποιο Εurogroup! (όπως λέει και το διαφημιστικό

σποτ ποια Amstel!)

Τι είναι άλλωστε το Eurogroup; Ένα άτυπο όργανο! Γι' αυτό, τα καλά τα παλληκάρια ξέρουν κι άλλα μονοπάτια. Θα πάνε λένε τώρα το θέμα στο Συμβούλιο Κορυφής. Κι εκεί οι αρχηγοί κρατών, θα δείξουν κατανόηση και θα μας λύσουν το θέμα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις τους αδειάζοντας τους υπουργούς τους!

Αλήθεια, αυτοί οι άνθρωποι επικοινωνούν ή τό 'χουν χάσει εντελώς;

Σε ποια Σύνοδο Κορυφής έχουν ασχοληθεί οι ηγέτες της ΕΕ με την Ελλάδα και πήραν αποφάσεις; Σε μία και μοναδική τον Ιούλιο του 2015, όταν μας παρέδωσαν το τελεσίγραφο μνημόνιο 3 και το ψήφισαν οι δικοί μας αδιάβαστο γιατί διαφορετικά δεν θα υπήρχε επόμενη μέρα εντός ευρώ και Ευρώπης.

Κι ήταν τότε το μοναδικό θέμα συζήτησης της Συνόδου. Στην τωρινή Σύνοδο της 22ας Ιουνίου, το θέμα Ελλάδα, δεν υπάρχει καν στην ατζέντα. Και θέλουν να μας πείσουν οι δικοί μας δεινοί διαπραγματευτές πως θα πάνε , θα τους τρίξουν τα δόντια λέγοντας ή μας το ρυθμίζετε το χρέος ή ξεψηφίζουμε τα μέτρα!

Και τα λένε αυτά με περισσή σοβαροφάνεια οι Σκουρλέτηδες και οι Τζανακόπουλοι και δεν βγαίνει κάποιος να τους πει, αρκετά ως εδώ το ψέμα και η μπαρούφα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρχουν και οπαδοί τους που τα πιστεύουν. Σαν τον Πόντιο του ανέκδοτου που έβλεπε και ξανάβλεπε το γουέστερν, πιστεύοντας πως την επόμενη φορά ο καβαλάρης θα καταφέρει να διασχίσει το ορμητικό ποτάμι!

Η τρικυμία εν κρανίω είναι προφανής. Δεν θα ήταν όμως τίμιο, έστω και για μια φορά να βγουν και να πουν μ ειλικρίνεια, κύριοι χάσαμε άλλη μια μάχη αλλά όχι τον πόλεμο, αντί να εκλιπαρούν παρασκηνιακώς για έστω ένα καλό λόγο στο ανακοινωθέν που θα εκδώσει το Εurogroup;

Να παραδεχθούν επιτέλους πως έθεσαν πρόωρα και άκαιρα το θέμα του χρέους παρασυρμένοι από την ατζέντα του ΔΝΤ και πως ούτως ή άλλως το μείζον τούτη την ώρα είναι να κλείσει η αξιολόγηση, να πάρουμε το δάνειο, να πληρωθούν οι προμηθευτές του δημοσίου και από το φθινόπωρο που θα έχουν τελειώσει και οι εκλογές στη Γερμανία, τα ξαναβλέπουμε όλα από την αρχή.

Απλές και καθαρές κουβέντες και ξεκάθαροι στόχοι βήμα-βήμα και όχι τα ψευτοεπαναστατικά, όλα ή τίποτα γιατί σ' αυτές τις περιπτώσεις, μας μένει πάντα το τίποτα.

Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν επιτέλους πως όταν είσαι γονατιστός και με απλωμένο το χέρι, δεν μπορείς να εκβιάζεις και να απειλείς;

Ας λογικευτούν λοιπόν έστω και την ύστατη στιγμή κι ας κλείσουν τουλάχιστον την αξιολόγηση κι ας αφήσουν κατά μέρος τα συγκρουσιακά μην ξαναδούμε σκηνές γκραν γκινιόλ όπως το καλοκαίρι του 2015. Όσο για τα στελέχη τους που περιμένουν επιχειρήματα για τα τηλεοπτικά παράθυρα, ε' κάτι θα βρουν να πουν. Σ' αυτά τουλάχιστον είναι μανούλες. Στα επικοινωνιακά κουκουλώματα και στις διαστρεβλώσεις, δεν παίζονται κυριολεκτικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα