Ποινή-μαμούθ 4 δισ. δολάρια στην JPMorgan

Η JPMorgan Chase & Co. διατάχθηκε από ένα δικαστήριο του Ντάλλας να καταβάλει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση για την κακή διαχείριση της περιουσίας ενός πρώην εκτελεστικού διευθυντή της American Airlines, αλλά η ετυμηγορία πιθανώς θα αμφισβητηθεί μετά από έφεση.

Η Jo Hopper και δύο θετά τέκνα κέρδισαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου που διεξήγαγε δίκη και τελικά απεφάνθη ότι η JPMorgan κακώς διαχειριζόταν

τη διοίκηση της περιουσίας του Max Hopper, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως καινοτόμος στην τεχνολογία των αερομεταφορών, σε δήλωση που εξέδωσε η δικηγορική εταιρία της οικογένειας.

Οι μεγάλες ποινικές επιδικάσεις αποζημίωσης όπως αυτή της υπόθεσης Hopper συχνά μειώνονται, επειδή το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει αποφανθεί ότι δεν μπορούν να είναι δυσανάλογες με τις πραγματικές ζημίες. Σε αυτή την περίπτωση, το δικαστήριο επεδίκασε λιγότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια σε πραγματικές ζημίες.

Η τράπεζα δήλωσε ότι ενήργησε επαγγελματικά και με καλή πίστη στην περιουσία του Hopper και είναι "πολύ σίγουρη" ότι η ετυμηγορία δεν θα τεθεί υπό το νόμο του Τέξας.

"Είναι σαφές ότι η αποζημίωση υπερβαίνει κατά πολύ οποιαδήποτε τυχόν ερμηνεία των αδικημάτων που προβλέπει η πρόσφατα μεταρρυθμισμένη νομοθεσία του Τέξας", δήλωσε ο Andrew Gray, εκπρόσωπος της τράπεζας, σε μια ηλεκτρονική δήλωση. "Δεν έχει εκδοθεί δικαστική απόφαση με βάση αυτή την ετυμηγορία".

Ο Max Hopper, ο οποίος ήταν πρωτοπόρος σε ένα σύστημα κράτησης θέσεων για την αεροπορική βιομηχανία, πέθανε το 2010 με περιουσιακά στοιχεία άνω των 19 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά χωρίς δήλωση και διαθήκη, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά. Η JPMorgan προσλήφθηκε ως διαχειριστής για την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων μεταξύ των μελών της οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα