Πιέσεις στις ευρωαγορές με το βλέμμα σε Καταλονία και αποτελέσματα

Σε αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές εστιάζουν σε νέα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις, τόσο σε ό,τι αφορά την Καταλονία, όσο και τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου κυριαρχεί το θέμα του brexit.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 ξεκίνησε με πτώση 0,23% ενώ οι περισσότεροι τομείς κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με πτώση 0,38%, o DAX υποχωρεί 0,40%, o CAC40 στο -0,32%, o FTSE MIB στο -0,29%,

o IBEX35 υποχωρεί κατά 0,14%.

Πολλές μεγάλες εταιρείες ανακοίνωσαν πριν το άνοιγμα τα τελευταία τους οικονομικά αποτελέσματα.

Η Roche ανακοίνωσε ισχυρή αύξηση πωλήσεων για το εννιάμηνο του 2017 και επιβεβαίωσε το outlook για το σύνολο του έτους. Ωστόσο, το πρωί διαπραγματευόταν σε αρνητικό έδαφος.

Η Nestle ανακοίνωσε τα αποτελέσματα πωλήσεων εννιαμήνου, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους. Η οργανική ανάπτυξη αυξήθηκε κατά 2,6%, ωστόσο η μετοχή σημείωνε νωρίτερα πτώση, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναμένει μείωση κατά 40-60 μονάδες βάσης στο λειτουργικό περιθώριο.

Η γερμανική SAP αναβάθμισε το ετήσιο outlook και ανακοίνωσε αύξηση 8% σε διαρκή νομισματική βάση για τα έσοδα γ'τριμήνου που ανήλθαν σε 5,59 δισ. ευρώ.
Unilever, Philips Lighting και Publicis ανακοίνωσαν επίσης αποτελέσματα, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις των Michelin και AccorHotels .

Keywords
Τυχαία Θέματα