Περιόρισαν την άνοδο στο κλείσιμο τα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή, αν και στη συνέχεια περιόρισαν την άνοδο, ιδιαίτερα μετά την ενίσχυση του γεν.

Ο ιαπωνικός δείκτης κινήθηκε ήπια ανοδικά, υποχωρώντας μάλιστα σε αρνητικό έδαφος, μετά την ενίσχυση του γεν στα 99,84 έναντι του δολαρίου, πριν επιστρέψει πάνω από τα 100.

Σε αυτό το επίπεδο βρήκαν στήριξη οι εξαγωγικές μετοχές, με αποτέλεσμα, να κινηθούν ανοδικά. Ενδεικτικά, η Toyota

και η Honda ενισχύθηκαν 2% και η Mazda 2,32%.

Οριακή ήταν η άνοδος και στις υπόλοιπες αγορές.

Οι τιμές πετρελαίου συνέχισαν την άνοδο μετά την αισιοδοξία ότι στη συνάντηση του OPEC τον άλλο μήνα θα επιτευχθεί συμφωνία για το «πάγωμα» της παραγωγής.

Η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχύθηκε 0,12% στα 48,28 δολάρια το βαρέλι, έχοντας καταγράψει άνοδο 3% στη Wall Street. Αντίθετα, το Brent υποχώρησε οριακά 0,12% στα 50,83 δολάρια.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε περαιτέρω έναντι των υπολοίπων σκληρών νομισμάτων, έως τις 94,217 μονάδες.

Το κορεάτικο γουόν υποχώρησε έναντι του δολαρίου έως το 118,9.

Στις μετοχές, οι αυστραλιανές τράπεζες ANZ, Commonwealth Bank of Australia (CBA), National Australia Bank (NAB) και Westpac.κατέγραψαν σημαντική πτώση μετά την υποβάθμιση των προοπτικών τους από σταθερό σε αρνητικό από την Moody's.

Ωστόσο, στη συνέχεια ανέκαμψαν, με την CBA να «γυρίζει» σε ελαφρώς θετικό έδαφος και την National Bank of Australia να σταθεροποιείται κοντά στο μηδέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα