Οριακή άνοδος στην Ευρώπη ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Σι

Με συγκρατημένη άνοδο οι ευρωπαϊκές αγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην επικείμενη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του, Σι Ζιπίνγκ.

Όπως φαίνεται τηρούν επιφυλακτική στάση για τη συνάντηση, η οποία περιγράφηκε από τον Τραμπ ως «δύσκολη, καθώς δεν μπορούμε άλλο να έχουμε μεγάλα εμπορικά ελλείμματα». ΟΗ δήλωση αυτή αύξησε την τάση γα αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών καταφυγίων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε λίγο πριν άνοδο 0,08%.

Στα επιμέρους ταμπλό, ο FSTE100 στο +0,48%, o DAX

υποχωρούσε 0,10%, o CAC40 με οριακή άνοδο 0,-03%, o FTSE MIB στο +0,17%

Στην Ευρώπη, την ίδια ώρα, αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα. Σήμερα, Τρίτη, επιτροπή του βρετανικού Κοινοβουλίου απηύθυνε ερώτηση στην πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ζητώντας της να αποδείξει ότι «μια μη συμφωνία για Brexit είναι καλύτερη από μια κακή συμφωνία», παρουσιάζοντας την οικονομική αξιολόγηση μια αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η ίδια επιτροπή ζητά από την κυβέρνηση τη δημοσιοποίηση των σχεδίων σχέδια έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που δεν έρθουν σε συμφωνία με την ΕΕ εντός της προθεσμίας των δύο ετών.

Στο μεταξύ, αποχωρεί ο δ/νων σύμβουλος της ισπανικής τράπεζας Banco Popular. Ο Pedro Larena έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Στην Αυστραλία, η RBA διατήρησε αμετάβλητο το επιτόκιο στο 1,5%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα