Οριακές μεταβολές στη Wall Street

«Στάσιμη» παρέμεινε η Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους τρεις βασικούς δείκτες να κινούνται σε εξαιρετικά μικρή κλίμακα, με την προσοχή να στρέφεται τόσο σε μακροοικονομικά δεδομένα όσο και σε εταιρικά deal.

Κέρδη 0,11% για τον Dow Jones στις 21.383 μονάδες, με τη μετοχή της Wal-Mart (-4,6%) να δέχεται τις ισχυρότερες πιέσεις, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,03% στις 2.433 μονάδες, ενώ 0,22% χαμηλότερα κινήθηκε ο Nasdaq στις 6.151

μονάδες.

Οι ενάρξεις κατασκευής κατοικιών υποχώρησαν 5,5% τον Μάιο, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονται 3,5%. Πρόκειται για ένα δεδομένο που θέτει εκ νέου ερωτηματικά για την αγορά κατοικιών στις ΗΠΑ και σαφώς προβληματίζει τους επενδυτές.

Παράλληλα οι λιανικές πωλήσεις Μαίου υποχώρησαν κατά 0,3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση τους από τον Ιανουάριο του 2016, ενώ οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι θα ενισχύονταν 0,1%.

Επιπρόσθετα το αμερικανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε 1,2% στο α' τρίμηνο του 2017 από 2,1% που ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους.

Θετικά, πάντως, τα μηνύματα από τον επιχειρηματικό κλάδο, με την Amazon.com να προχωρά στην εξαγορά της Whole Foods έναντι του ποσού των 13,7 δισ. δολαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα