Οριακές διακυμάνσεις στη Wall Street

Ήπια κέρδη εμφανίζουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση των φορολογικών σχεδίων της κυβέρνησης Τραμπ, αν και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σ. Μνιούτσιν, επιβεβαίωσε την πρόθεση να υπάρξει μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις στο 15%.

Κέρδη 0,13% για τον Dow Jones, με τις μετοχές των Goldman Sachs και Caterpilar να εμφανίζουν την καλύτερη πορεία. Στο 0,16% η άνοδος για τον S&P 500

στις 2.392 μονάδες, ενώ πρακτικά αμετάβλητος παραμένει ο Nasdaq στις 6.025 μονάδες.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι μία τέτοια κίνηση από την κυβέρνηση Τραμπ -η μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις στο 15%- θα αποτελέσει βατήρα περαιτέρω ανόδου γα την αγορά, με τον Peter Boockvr, αναλυτή της The Lindsey Group να τονίζει για το εν λόγω θέμα ότι «η κυβέρνηση ή πρέπει να κάνει κάτι μεγάλο ή να... πάει σπίτι της. Το «μεγάλο» δεν είναι άλλο από τη μείωση του φορολογικού συντελεστή για επιχειρήσεις στο 15%».

Θετική ώθηση στην αγορά προσφέρουν και σειρά οικονομικών αποτελεσμάτων τα οποία ανακοινώθηκαν σήμερα, με PepsiCo, United Technologies, Procter & Gamble και Twitter να ανακοινώνουν μεγέθη α' τριμήνου καλύτερων των εκτιμήσεων.

Εκ των 181 από τις 500 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως σήμερα το 77% έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα