Όμιλος ΥΓΕΙΑ: Αύξηση κερδοφορίας και πωλήσεων στο εξάμηνο

Αύξηση κερδοφορίας και πωλήσεων κατέγραψε ο όμιλος ΥΓΕΙΑ το α' εξάμηνο του 2017 παρά το γεγονός ότι έχουν επηρεαστεί αρνητικά από τις «μονομερείς κυβερνητικές αποφάσεις περικοπών στην τιμολόγηση των νοσηλειών και των διαγνωστικών εξετάσεων των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ (rebate και claw-back)», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο όμιλος.

Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 50,9% στα 6,5 εκατ. ευρώ και οι ενοποιημένες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2% στα 119 εκατ. ευρώ.
Τα ενοποιημένα κέρδη

προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) εξακολουθούν να παρουσιάζουν ανοδικούς ρυθμούς και διαμορφώθηκαν στα 19,7 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση 8%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του «Ομίλου ΥΓΕΙΑ» κος Ανδρέας Καρταπάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ ακολουθώντας το πλάνο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής του, συνεχίζει να επιδεικνύει αυξητικούς ρυθμούς του κύκλου εργασιών και της λειτουργικής κερδοφορίας του επιβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον κλάδο.

Βασικοί πυλώνες των δράσεων μας εξακολουθούν να αποτελούν η έγκαιρη αναγνώριση των κινδύνων, η εξασφάλιση επαρκούς ρευστότητας, η κεφαλαιακή ισχυροποίηση και η συνεχής βελτίωση των κοστολογικών δομών.

Επιπλέον στο πλαίσιο της αποστολής μας η έννοια της Εταιρικής υπευθυνότητας στην κοινωνία, στους εργαζομένους μας, στο περιβάλλον και στην οικονομία, αποτελεί για τον Όμιλο μας βασική στόχευση, αναλαμβάνοντας συστηματικά πρωτοβουλίες και συντονισμένες δράσεις.

Σταθερή διαχρονική μας προτεραιότητα παραμένει, για όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες των νοσοκομείων μας, να είναι εφάμιλλες της υψηλότερης παγκοσμίως ποιότητας έχοντας ως δέσμευση τη μακροχρόνια επιστημονική και επιχειρηματική ανάπτυξη και τη διατήρηση της υψηλής θέσης διεθνούς αναγνωρισιμότητας που κατέχει ο Όμιλος. Άλλωστε το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ είναι το πρώτο και μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας.

Τέλος εξετάζουμε κάθε επενδυτική ευκαιρία που προκύπτει και μπορεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση του οράματός μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα