Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη σε μέγεθος ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών BIG 5 SHOW 2016, η οποία διεξήχθη από 21 έως 24 Νοεμβρίου 2016 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν σαράντα δύο (42) κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις από τους κυριότερους κλάδους των δομικών υλικών και των κατασκευών και η συνολική εκθεσιακή επιφάνεια που κατέλαβαν ανήλθε σε 1.287,50

τετραγωνικά μέτρα, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις στη Μέση Ανατολή.

Στη διεθνή έκθεση συμμετείχαν συνολικά 3.100 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους των δομικών υλικών και των κατασκευών από εξήντα (60) συνολικά χώρες με εκθεσιακή επιφάνεια 115.000 τετραγωνικά μέτρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών οι εμπορικοί επισκέπτες ξεπέρασαν τις 85.000. Η παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη, δεδομένου ότι το χρονικό διάστημα των τεσσάρων ημερών πραγματοποίησαν εκατοντάδες επιχειρηματικές συναντήσεις, με εμπορικούς επισκέπτες όχι μόνο από την περιοχή των Η.Α.Ε και της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τις γειτονικές χώρες με σημαντικότερες αυτή της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, της Ινδίας και της Υποσαχάριας και Βόρειας Αφρικής.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 από τον Σεΐχη Hamdan bin Rashid Al Maktoum, αναπληρωτή κυβερνήτη του Ντουμπάι και Υπουργό Οικονομικών και Βιομηχανίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο Σεΐχης, κατά την καθιερωμένη επίσκεψη του στον εκθεσιακό χώρο, επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο όπου τον υποδέχτηκαν και τον ξενάγησαν στα ελληνικά περίπτερα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece κ. Βελισσάριος Δότσης και ο Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στο Ντουμπάι κ. Χρήστος Σταμπουλόπουλος.

Οι Έλληνες εκθέτες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το υψηλό επίπεδο οργάνωσης της διεθνούς έκθεσης από τη διοργανώτρια εταιρία dmg events και της ελληνικής συμμετοχής από την Enterprise Greece, καθώς και για την επιτυχημένη προβολή της χώρας με τα υψηλής αισθητικής banners στον κεντρικό διάδρομο του εκθεσιακού κέντρου και την άρτια εμφάνιση των ελληνικών περιπτέρων. Η θεματική διάρθρωση του εκθεσιακού χώρου έδωσε τη δυνατότητα στις ελληνικές επιχειρήσεις να πραγματοποιήσουν στοχευμένες συναντήσεις, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία εταιρειών υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής – ανάμεσα τους και μια ελληνική εταιρεία - ενώ για την επόμενη έκθεση οι διοργανωτές θα διαμορφώσουν ξεχωριστό hall για τον κλάδο. Οι περισσότερες ελληνικές εταιρείες έδωσαν ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση του 2017, δεδομένου ότι το Ντουμπάι τα επόμενα χρόνια αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενόψει της διοργάνωσης της παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2020.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece κ. Βελισσάριος Δότσης δήλωσε: «Η επιτυχημένη συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών BIG 5 SHOW 2016, εντάσσεται στη συνεκτική και άρτια υλοποίηση του εκθεσιακού προγράμματος της Enterprise Greece για το 2016. Το εκθεσιακό πρόγραμμα αποτελεί προϊόν του στρατηγικού σχεδιασμού της Enterprise Greece υπό την εποπτεία του αρμόδιου Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, της συλλογικής προσπάθειας και της αποτελεσματικής συνεργασίας με τους αρμόδιους Συνδέσμους, με τη συμμετοχή των ελληνικών εξαγωγικών και εν δυνάμει εξαγωγικών επιχειρήσεων. Η Enterprise Greece έχει σχεδιάσει και για το 2017 ένα φιλόδοξο εκθεσιακό πρόγραμμα με άξονα την αντιπροσωπευτικότητα όλων των κλάδων της ελληνικής οικονομίας, την ποιότητα και την καινοτομία των ελληνικών προϊόντων και με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων τόσο στις σημαντικότερες όσο και στις αναδυόμενες αγορές του κόσμου.»

Keywords
Τυχαία Θέματα