Όλη η πόλη μια παρέα για το 6ο Athens Open Air Film Festival

To νέο Citylifε μας πάει βόλτα από την Βασιλίσσης Σοφίας στο Ψυρρή και από την Πειραιώς στο Σύνταγμα. Ο Λουκάς Κατσίκας μιλάει για το 6ο Athens Open Air Film Festival, ο Μανώλης Φάμελος και ο Στάθης Δρογώσης ετοιμάζονται για την μεγάλη τους συναυλία στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ο Χρήστος Θεοδωρίδης

σκηνοθετεί στο Φεστιβάλ Αθηνών, η Εύα Νούση φτιάχνει τα δικά της vintage κοσμήματα και το Heteroclito παραμένει η σταθερή αξία για κρασί στο κέντρο.

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε όπως προβάλλεται από το κανάλι Novalifε της Nova!

Athens Open Air Film Festival

Το 6ο Athens Open Air Film Festival μετατρέπει και φέτος για τρεις μήνες την Αθήνα σε ένα μεγάλο θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για ένα θεσμό που ενώνει την πόλη με το σινεμά και προσφέρει σε χιλιάδες Αθηναίους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά από σπουδαίες ταινίες σε μερικά από τα ωραιότερα σημεία της Αθήνας. Ο Ναός του Ολυμπίου Διός, το Άλσος των Πετραλώνων, η Πλατεία Αυδή, το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, ο κήπος της Πειραιώς 260, οι πεζόδρομοι της Ερμού και της Διονυσίου Αεροπαγίτου, το Άλσος Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω, ο κήπος του Νομισματικού Μουσείο, το Θέατρο του Αττικού Άλσους, η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μερικοί από τους υπαίθριους χώρους της Αθήνας, που μετατρέπονται σε αυτοσχέδια θερινά σινεμά με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Tip
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.cinemag.gr/

Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης, Χάρις Αλεξίου

Στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα συναντηθούν αύριο ο Μανώλης Φάμελλος και ο Στάθης Δρογώσης. Τραγουδοποιοί και φίλοι -και ιστορικοί σύμμαχοί από τον περασμένο αιώνα όπως λένε οι ίδιοι- αφηγούνται, μοιράζονται και αυτοσχεδιάζουν πάνω σε δικά τους τραγούδια αλλά και ξένα που τα ένιωσαν δικά τους με τον καιρό. «Στην Πολυθρόνα του Κήπου» απρόσμενα και για πρώτη φορά σε αυτή τη σκηνή, έρχεται να τους συναντήσει η αγαπημένη τους φωνή, η Χάρις Αλεξίου. Έχοντας στις αποσκευές της τραγούδια του Μανώλη και του Στάθη, από την «Άκρη του ουρανού της» το 2003 ως τον τελευταίο της δίσκο, παίρνει θέση ανάμεσά τους για να θυμηθούν όλοι μαζί από σκηνής μελωδικές στιγμές που τους έφεραν κοντά.

Tip
Μαζί τους θα είναι και ο Οδυσσέας Τσάκαλος, μυθικός ντράμερ των Φατμέ αλλά και τραγουδοποιός, και ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης, πολυοργανίστας και τραγουδοποιός.
http://www.megaron.gr/

Heteroclito

Πριν γίνει η Φωκίωνος αγαπημένο στέκι και πριν το Σύνταγμα γεμίζει wine bars υπήρχε πάντα το Heteroclito. Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία του κέντρο, ένας χώρο που θυμίζει έντονα γαλλικό μπαρ προσφέρει μεγάλη ποικιλιά σε κρασιά αλλά κυρίως ένα φιλόξενο περιβάλλον. Ένας χώρος -με το υπέροχο παταράκι- κατάλληλος για να απολαύσεις το κρασί σου με φίλους, να συζητήσεις και πάνω από όλα να ταξιδέψεις λίγο μακριά από την πολύβουη Αθήνα.

Tip
To Heteroclito είναι Φωκίωνος 2 και Πετράκη 30 στο Σύνταγμα.
www.heteroclito.gr/

Η Σφαγή των Παρισίων

Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων παρουσιάζει φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών ένα αμφιλεγόμενο κείμενο που σπάνια παρουσιάζεται στην Ελλάδα. "Η σφαγή των Παρισίων" του Μάρλοου μιλά για μια από τις πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής Ιστορίας, τη σφαγή 3000 περίπου Ουγενότων (Γάλλων Διαμαρτυρομένων) από Καθολικούς, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Βαρθολομαίου. Μέσα από την γρήγορη, σχεδόν κινηματογραφική πλοκή του έργου, οι δημιουργοί της παράστασης αναδεικνύουν την ποίηση που κρύβεται πίσω από τη δράση και εστιάζουν στον αέναο κύκλο της βίας, με εργαλεία την κίνηση και τη μουσική.

Tip
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Χρήστος Θεοδωρίδης
http://greekfestival.gr/

Fay Fib

Χρώματα, λουλούδια και νεράιδες κυριαρχούν στο καινούργιο showroom της Fay Fib στο Ψυρρή. Η σχεδιάστρια Εύα Νούση και η ομάδα της έφτιαξαν ένα χώρο γεμάτο θετική ενέργεια και πολύχρωμα υφάσματα για να μπορεί να βρει κάποιος πιο εύκολα τα χειροποίητα κοσμήματα που η ίδια φτιάχνει εδώ και χρόνια. Με λιτές γραμμές αλλά και vintage αισθητική τα σχέδια θυμίζουν πολύ τη δεκαετία του '50 με τα στρογυλά ντυμένα με ύφασμα δαχτυλίδια να κλέβουν την παράσταση.

Tip
Το κατάστημα βρίσκεται Αγίας Θέκλας 18 στο Ψυρρή.
https://www.facebook.com/fayfib/

Πηγή: metropolispress.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα