Οι Τσετσένοι προκαλούν πονοκέφαλο στην Γερμανία

Εκατοντάδες Τσετσένοι πρόσφυγες περνούν από τα σύνορα της Ρωσίας στην Πολωνία και από εκεί στην Γερμανία, αυξάνοντας τους φόβους των γερμανικών αρχών ότι πιθανώς μεταξύ τους να βρίσκονται και συμπαθούντες τον ISIS.

Mετά το κλείσιμο της βαλκανικής οδού που επέφερε το σφράγισμα των συνόρων των Σκοπίων με την Ελλάδα, οι πρόσφυγες ψάχνουν για νέα

δρομολόγια που θα τους οδηγήσουν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Έτσι, ένα νέο δρομολόγιο είναι αυτό που ακολουθούν οι Τσετσένοι, οι οποίοι από την Τσετσενία μεταφέρονται έως τα σύνορα της Ρωσίας με την Πολωνία και αφού τα περάσουν, χωρίς πρόβλημα, φτάνουν από την Πολωνία στην Γερμανία.

Το γεγονός ότι η Τσετσενία κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους δημιουργεί στις γερμανικές αρχές την υπόνοια ότι μεταξύ των προσφύγων που εισέρχονται στο έδαφος της χώρας από τα σύνορα με την Πολωνία είναι και πολλοί τζιχαντιστές, οι οποίοι έχουν «μεταμφιεστεί» σε πρόσφυγες.

Πάνω από 14.000 Ρώσοι πολίτες έχουν υποβάλει από τις αρχές του 2015 αίτημα για παροχή ασύλου στην Πολωνία, με το 90% αυτών να προέρχεται από την Τσετσενία.

Τα σύνορα Πολωνίας Γερμανίας δεν φυλάσσονται, έτσι είναι πολύ εύκολο για τους Τσετσένους να τα διασχίσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα