Οι Ρουμάνοι προχωρούν και εμείς θέλουμε το επάγγελμα «Έλληνας»

Όπως τους έσπασε τα νεύρα το καλοκαίρι το 2015, με τον ίδιο τρόπο οι δανειστές έχουν διαλύσει τα νεύρα του έγκλειστου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κανείς, από τους ξένους δεν ξεχνά ότι, η Ελλάδα έπαιξε με την φωτιά να φύγει από το ευρώ, εξ ου και η συνεχής προτεσταντική τιμωρία.

Με το δημοψήφισμα ο έγκλειστος δοκίμασε τα

νεύρα των δανειστών και, κυρίως , των ξένων επενδυτών που έχουν αποχαιρετήσει εδώ και καιρό, πλην ελάχιστων περιπτώσεων.

Μπορεί λοιπόν σήμερα να μην κλείνουν οι τράπεζες, αλλά και οι συντάξεις θα περικοπούν και η οικονομία είναι πάλι σε ύφεση, αφού τον Μαϊο θα έχουμε συνεχή πτώση για δυο τρίμηνα. Όπως υποστηρίζουν δε Γερμανοί επίσημοι, η Ελλάδα δεν θα είχε ανάγκη νέων περικοπών αν το 2015 είχε συνεργαστεί με τους δανειστές, όπως έπραξαν η Ιρλανδία, η Κύπρος. Οτιδήποτε θετικό στοιχείο, όπως την ποσοτική χαλάρωση ή τα μέτρα για το χρέος η Ελλάδα δεν θα τα λάβει καθώς καθυστέρησε δραματικά. Για μια ακόμα φόρα η Ελλάδα αποτελεί ένα αποτυχημένο κράτος στο οποίο η λιτότητα προς τους συνταξιούχους αρχίζει να ξεφεύγει από τα όρια της κοινής λογικής. ( σ. σ Όταν οι ξένοι όμως έχουν τα βιβλία του κράτους στα χέρια τους και γνωρίζουν πόσες συντάξεις παίρνουν οι Μπαλαούρες δικαιολογούνται οι νέες περικοπές ; ) Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να συνεργαστεί το 2015 με τους δανειστές, προτίμησε με τις περιοδείες Βαρουφάκη- Τσίπρα να στείλει την χώρα στα βράχια. Δυο χρόνια μετά, τα λάθη επαναλήφθηκαν και τα μέτρα είναι πιο σκληρά. Σ αυτό το μίζερο σκηνικό, οι φωνές της Ζωής Κωνσταντοπούλου εναντίον της Ρουμάνα επιτρόπου Κ. Κρέτσου, μας θυμίζουν τον κακό ελληνικό μας εαυτό.

Κάποτε ένας Ρουμάνος προπονητής έφερε και την γυναίκα του στην υπογραφή των συμβολαίων, και ένας γνωστό παράγοντας του ζήτησε να έλθει άλλη ημέρα ενώ είπε στον μεταφραστή του να προσθέσει ότι, "Ο Ρούμανος είναι επάγγελμα και όχι εθνικότητα", υπονοώντας τους Ρουμάνους που έκλεβαν.

Παρήλθε και η εποχή που οι ελληνικές τράπεζες εξαγόραζαν τράπεζες στα Βαλκάνια και η οικονομία ήταν εξωστρεφής. Τώρα η εθνικότητα Έλληνας, δυστυχώς συνδέεται με τα χειρότερα χαρακτηριστικά ενός λαού που αρνείται πεισματικά να προχωρήσει . Αρκεί να υπάρχει η μονιμότητα και η σύνδεση με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα.

Θέλουμε να δηλώνουμε το επάγγελμα "Έλληνας", όσο τίποτε άλλο στον κόσμο. Και ακολουθούμε από την Ραχήλ, το Σώρρα έως την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Ρουμανία, δίχως να κάνει φασαρίες, ακολούθησε τα σκληρά μέτρα, και τώρα σημειώνει πρόοδο, διότι εκτός των άλλων ο κόσμος έχει γνωρίσει πικρά τα "οφέλη" του κομμουνισμού.

*** Υ.Γ Όσο για την "επαγγελματία" Έλληνίδα Ζ. Κωνσταντοπούλου, ποντάρει στους Έλληνες που βρίσκονται στο περιθώριο – και δυστυχώς είναι αρκετοί – και ετοιμάζεται να πάρει την ρεβάνς από τον έγκλειστο. Άλλωστε μια σειρά πολιτικάντηδων ακολουθούν το ίδιο "επάγγελμα", από την άκρα αριστερά, έως την άκρα δεξιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα