Οι Ρώσοι σκότωσαν βρετανίδα νύφη στην Ράκα

Ένα κορίτσι μόλις 17 ετών, που άφησε το σπίτι της στην Αγγλία για να παντρευτεί και να γίνει τζιχαντίστρια, βρήκε τον θάνατο σε βομβαρδισμό των Ρώσων στην Ράκα.

Η Kadiza Sultana πέταξε το 2015 αεροπορικώς από την Μεγάλη Βρετανία στην Τουρκία και από εκεί στην Ράκα της Συρίας μας. Μαζί της ήταν άλλες δύο ανήλικες φίλες της Amira Base και Shamima Begum, 15 χρονών.

Τα τρία κορίτσια έγιναν διάσημα όταν άρχισαν να τα αναζητούν οι γονείς τους και από κάμερες ασφαλείας οι αρχές διαπίστωσαν πως είχαν καταφέρει να πετάξουν στην Τουρκία και από εκεί οδικώς

να πάνε στην Συρία.

Σύμφωνα με την Halima Khanom, αδελφή της Sultana, η αδελφή της είχε αλλάξει. Δεν μιλούσε πια για ενθουσιασμό για τους τζιχαντισtές και έλεγε πως φοβόταν πια να βρίσκεται εκεί

Η Sultana, όπως λέει η αδελφή της ένιωθε εγκλωβισμένη, αφού τα σύνορα ήταν κλειστά ενώ δίσταζε να διαφύγει μέσω των κουρδικών εδαφών και του PKK.

O θάνατος της Sultana παραμένει ανεπιβεβαίωτος, ενώ πιστεύεται ότι περπατούσε έξω από κτίριο το οποίο δέχτηκε πυρά από ρωσικά αεροσκάφη.

Οι οικογένειες των κοριτσιών έκαναν συνεχείς εκκλήσεις στα τρία κορίτσια να γυρίσουν πίσω, όμως δεν κατάφεραν να τις πeίσουν. Πιστεύεται ότι παντρεύτηκαν με τζιχαντιστές, ενώ και ο άνδρας της Sultana, Αμερικανός σομαλικής καταγωγής σκοτώθηκε πέρσι.

Περί των 800 κοριτσιών έχουν φύγει από την Μεγάλη Βρετανία για την Συρία και το Ιράκ, ενώ 250 από αυτές έχουν επιστρέψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα