Οι νικητές του 2ου Regional Fintech Hackathon

Μια ομάδα τριών φοιτητών ελληνικών ΑΕΙ – ο ένας από το ΕΜΠ, ο άλλος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο τρίτος από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- ήταν οι νικητές του διαγωνισμού Beyond Hackathon που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Eurobank.

Πιο συγκεκριμένα, η λύση που «κατέβασαν» οι 3 φοιτητές

έπεισε τους κριτές ότι αξίζουν το 1ο βραβείο του 2ο Regional Fintech Hackathon (κεντρική φωτογραφία), ένα βραβείο που συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο των 5.000 ευρώ. Η ομάδα των 3 φοιτητών – το όνομα της, Block17- παρουσίασε μια Blockchain-based bank-to-bank λύση εκκαθάρισης των συναλλαγών.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε μια ομάδα 4 φίλων συμφοιτητών από την Σερβία που το όνομα της ήταν Hacking Squad. Το ταξίδι τους στην Αθήνα άξιζε το κόπο γιατί φεύγουν με ένα χρηματικό έπαθλο των 3000 ευρώ έχοντας υποστηρίξει μια λύση που κάνει λιγότερο βαρετές τις τραπεζικές συναλλαγές με μια μικρή βοήθεια από την Alexa.

Η ομάδα Wire Buzz, ο τρίτος νικητής της βραδιάς – χρηματικό έπαθλο 2 χιλιάδες ευρώ- «έπαιξε» πάνω σε ένα σύστημα ταχύτερης και ευκολότερης ειδοποίησης για έναν e-shopper όταν ολοκληρώνεται μια συναλλαγή.

Ειδικό βραβείο – χωρίς χρήματα αλλά με ένα καλό δώρο όπως είπε ο Σωτήρης Συρμακέζης εκ μέρους των διοργανωτών- «πάει» στους πιτσιρικάδες, τους συμμαθητές από το Κολλέγιο Αθηνών που η λύση τους αλλά πολύ περισσότερο ο τρόπος της παρουσίασης της ενθουσίασε τους κριτές και το κοινό. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Keywords
Τυχαία Θέματα