Οι επενδυτές περιμένουν την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές

Εάν η Ελλάδα επιστρέψει στην αγορά ομολόγων φέτος, ο Μαρκ Ντάουντινγκ θα είναι ένας από τους αγοραστές.

«Είμαστε αισιόδοξοι για την Ελλάδα εδώ και ένα χρόνο ή και περισσότερο», τόνισε ο επενδυτής, του οποίου η εταιρία κατέχει ορισμένα ελληνικά ομόλογα μακράς λήξης. «Επίσης έχουμε την άποψη πως οι δανειστές θα παραμείνουν δεσμευμένοι στη βοήθεια προς την χώρα. Αισθάνομαι σχετικά σίγουρος πως η Ελλάδα

θα επιστρέψει στην αγορά κατά το δεύτερο μισό αυτού του χρόνου».

Η αλλαγή στη στάση απέναντι στην Ελλάδα -το επίκεντρο της οικονομικής κρίσης της Ευρώπης- αντανακλάται στο γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων της χώρας είναι χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που σημειώνονταν πριν την αναταραχή, παρότι το χρέος παραμένει σε περιοχή junk. Η πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές για εκταμίευση 8,5 δισ. ευρώ προσθέτει στην εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αν και η Αθήνα δεν έχει πει ότι θα διαθέσει ομόλογα φέτος, η κυβέρνηση υποστηρίζει πως δεν έχει να κάνει με το «αν», αλλά με το «πότε». Η πετυχημένη δεύτερη αξιολόγηση, η βελτιωμένη οικονομία και η ισχυρότερη στήριξη από τους Ευρωπαίους εταίρους μπορεί να ενθαρρύνουν την Ελλάδα να σκεφτεί να επιστρέψει στην αγορά για πρώτη φορά από το 2014. Σύμφωνα με το πρακτορείο, όλα δείχνουν πως οι επενδυτές που διψούν για αποδόσεις θα καλοδεχθούν τους νέους ελληνικούς τίτλους, παρότι η χώρα δεν συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα