Οι χρηματαγορές «κοκκινίζουν» διεθνώς, καθώς το πετρέλαιο πέφτει

Η διακύμανση του κινδύνου στις παγκόσμιες αγορές έδειξε ελάχιστα σημάδια χαλάρωσης καθώς οι ευρωπαϊκές μετοχές ακολούθησαν πτώση στην Ασία. Λαμβάνοντας ώθηση από το ξεπούλημα σε ενεργειακά προϊόντα, η καθοδική πορεία εξαπλώθηκε και στα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, καθώς τα ομόλογα και ο χρυσός αυξήθηκαν ως προς το γιεν και το ευρώ.

Ο δείκτης Stoxx Europe 600 υποχώρησε για έβδομη ημέρα μετά την υποχώρηση του δείκτη Topix της Ιαπωνίας για πέμπτη συνεδρία,

καταγράφοντας κι οι δυο τις μεγαλύτερες απώλειες τους σε ένα χρόνο. Τα συμβόλαια S & P 500 μειώθηκαν κατά 0,5%. Οι εταιρείες που σχετίζονται με το πετρέλαιο και τις εξορύξεις θέτουν τον τόνο, με τον δείκτη Bloomberg Commodities Index στη μεγαλύτερη πτώση του από τον Ιούνιο. Το αργό WTI (ο δείκτης τιμής πώλησης στο δυτικό Τέξας) υποχώρησε κατά 55 δολ. το βαρέλι, αφού τα στοιχεία του κλάδου έδειξαν ότι τα συσσωρευμένα αποθέματα των ΗΠΑ αναδείχθηκαν απροσδόκητα αυξημένα την περασμένη εβδομάδα και καθώς η Ρωσία λέγεται ότι παρακινεί στην επέκταση των περικοπών της παραγωγής.

Με το δολάριο κοντά στο χαμηλό των τριών εβδομάδων, τα κρατικά λογιστήρια οδήγησαν τα ομόλογά τους υψηλότερα. Η λίρα έσβησε τα κέρδη της μετά την καχεξία της αγοράς εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν οι πωλήσεις των πιστώσεων υψηλής απόδοσης, με τον ευρωπαϊκό περιφερειακό δείκτη CDS (credit default swaps) αυξημένο κατά 6,5 μονάδες βάσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα