Οι Olayan ετοιμάζουν IPO στη Σαουδική Αραβία

Η οικογένεια των Olayan, που μεταξύ άλλων είναι σήμερα ο βασικός μέτοχος της Credit Suisse με μερίδιο 5,1%, ετοιμάζεται να κάνει δημόσια εγγραφή πουλώντας μετοχές ορισμένων από τα assets που κατέχει στη Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Olayan Financing Co., που ελέγχει τις επενδύσεις της οικογένειας στη Μέση Ανατολή, ενδέχεται να πουλήσει στο κοινό μετοχές μιας ή και περισσότερων εταιρειών εκμετάλλευσης που κατέχει. Η Olayan Financing έχει υπό διαχείριση πάνω από σαράντα εταιρείες στη Μέση Ανατολή,

μεταξύ αυτών και το franchise των Burger King.

Παράλληλα, η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας εταιρείας συμμετοχών για κάποια από τα assets που διαθέτει και μπορεί να προχωρήσει σε IPO. Η οικογένεια βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με πιθανούς χρηματοοικονομικούς συμβούλους για την πιθανή δημόσια προσφορά που αναμένεται να γίνει ακόμα και εντός του 2018.

Οι τελικές αποφάσεις για το ποιοι τίτλοι θα συμμετέχουν στην IPO δεν έχουν ληφθεί ακόμα και τα σχέδια ίσως αλλάξουν στην πορεία, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Olayan Group ιδρύθηκε από τον «πατριάρχη» της οικογένειας, Suliman Olayan, το 1947 και το 2015 αποτιμάτο σε πάνω από 10 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010, είχε συμφωνηθεί από τον όμιλο MIG η πώληση της Chipita , σε κοινοπραξία επενδυτών της οποίας ηγούνταν ο όμιλος Olayan και ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μέχρι τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia, έναντι συνολικού τιμήματος €730 εκατ.

Ο όμιλος κατέχει επίσης ακίνητα σε όλο τον πλανήτη και, φυσικά, στους πιο ακριβούς δρόμους της παγκόσμιας αγοράς ακινήτων. Της ανήκει το Νο 550 της Madison Avenue στη Νέα Υόρκη, το Knightsbridge Estate στο κεντρικό Λονδίνο, καθώς και κτήρια κατοικιών στο 8ο διαμέρισμα του Παρισιού.

Το Knightsbridge Estate

Sony Building, 550 Madison Avenue

Keywords
Τυχαία Θέματα