Ο Βαλς «καρφώνει» Τραμπ μέσω... δασμών και εισαγωγών

Η Ευρώπη θα πρέπει να επιβάλλει δασμούς σε εισαγωγές από χώρες που δεν εφαρμόζουν την παγκόσμια συμφωνία για την καταπολέμηση της αλλαγής του κλίματος, αναφέρει ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλ,ς σε άρθρο του που δημοσίευσε χθες η οικονομική εφημερίδα Les Echos.

Σαφής αποδέκτης του «μηνύματος» Βαλες είναι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευθεί να αποσυρθεί από τη συμφωνία για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κυρίως

από ορυκτά καύσιμα. Αντιθέτως, έχει πει ότι θα ενθαρρύνει και αυξήσει την παραγωγή φθηνού άνθρακα και σχιστολιθικού πετρελαίου.

Ο Βαλς έγραψε στην οικονομική εφημερίδα Les Echos ότι η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει δράση για να εμποδίσει μεγάλες επιχειρήσεις από το να μεταφέρουν τις εργασίες τους σε χώρες που περιφρονούν τη Συμφωνία του Παρισιού.

«Εάν η Ευρώπη χρειαστεί για αυτόν τον λόγο να φορολογήσει τις εισαγωγές από χώρες που αρνούνται να εφαρμόσουν τη Συμφωνία του Παρισιού, έ, τότε, ας το κάνουμε», γράφει χαρακτηριστικά.

Πάντως, η τοποθέτηση του Γάλλου πρωθυπουργού τον θέτει μετωπικά αντίθετο με τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι οποίες απέρριψαν το αίτημα του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, για φορολόγηση των εισαγωγών από τις ΗΠΑ αν η κυβέρνηση του Τραμπ αποσυρθεί από την Συμφωνία του Παρισιού του 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα