Ο νέος Γουόρεν Μπάφετ και η νέα Berkshire Hathaway της τεχνολογίας

Ο Μασαγιόσι Σαν είναι ο επόμενος Γουόρεν Μπάφετ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Sanford C. Bernstein, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

«Πιστεύουμε ότι ο όμιλος της SoftBank είναι η επόμενη Berkshire Hathaway του κλάδου της τεχνολογίας» υποστηρίζει ο Κρις Λέιν, αναλυτής της Sanford C. Bernstein, υπογραμμίζοντας ότι οι αποδόσεις των δύο εταιρειών είναι εξίσου ισχυρές.

Μάλιστα, ο Λέιν πάει ένα βήμα παραπέρα, τονίζοντας ότι οι ιαπωνικές εταιρείες έχουν πολλά κοινά με τις αμερικανικές.

Για

αρχή, μεταλλάσσονται γρήγορα. Η SoftBank χρησιμοποιεί τη ρευστότητα από τις βασικές της δραστηριότητες στις τηλεπικοινωνίες για να επενδύσει σε εταιρείες του μέλλοντος, δηλαδή, σε εταιρείες e-commerce, μικροεπεξεργαστών και ρομποτικής, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές συνέργειες μεταξύ των μονάδων.

Αντίστοιχα, η Berkshire χρησιμοποιεί τα κεφάλαια από τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες για να επενδύσει σε εξίσου ασύνδετες δραστηριότητες. Η πολυεθνική του Μπάφετ ξεκίνησε από την κλωστοϋφαντουργία αλλά πλέον επενδύει σε εταιρείες όπως η NetJets και η Coca-Cola Co.

«Η βασική της δραστηριότητα είναι η επένδυση στην αξία, κι όχι οι ασφάλειες. Η βασική δραστηριότητα της SoftBank είναι η επένδυση στις νέες τεχνολογίες» εξηγεί ο Λέιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα