Ο καθηγητής Μπελαβίλας

Δεν ξερω αν γνωρίζετε τον καθηγητή του ΕΜΠ -της βαθμίδας των αναπληρωτών, για την ακρίβεια του πράγματος - τον 57χρονο Πειραιώτη Νίκο Μπελαβίλα; Και αν δεν το γνωρίζετε δεν είναι και προς Θάνατο... Είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε με το Νι και με το Σίγμα.

Ο προερχόμενος από γνωστή οικογένεια αντιστασιακών από τον Πειραιά που τάχθηκαν με την πλευρά του ΚΚΕ Εσωτερικού και σύντροφος του Θοδωρή Δρίτσα

στο σχήμα Το Λιμάνι της Αγωνίας έχει πάρει "εργολαβία" την υπόθεση της μεγάλης επένδυσης του Ελληνικού από το 2009 όταν το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος του Τομέα Πολεοδομίας & Χωροταξίας στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του οποίου προΐσταται ανέλαβε να τρέξει το πρόγραμμα "Πάρκο υψηλού πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού". Πολλά χρόνια μετά πανηγύρισε όταν το ΤΕΕ - επί προεδρίας Χρ. Σπρίτζη- βγήκε απέναντι στην επένδυση μιλώντας τη γλώσσα της πολιτικής σκοπιμότητας.

Μετά την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό της κυβέρνησης Τσίπρα ο Νίκος Μπελαβίλας αναλαμβάνει ρόλο συμβούλου παρά τω πλευρώ του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη που είχε την ευθύνη συντονισμού για την επένδυση του Ελληνικού από την μεριά του Μαξίμου. Σε όλο αυτό το διάστημα ο καθηγητής Μπελαβίλας με τις παρεμβάσεις του όπως τα άρθρα του στην εφημερίδα Η Αυγή αποτελεί την φωνή της συνείδησης του κομματικού ΣΥΡΙΖΑ που ασφυκτιά απο την ρεαλιστική - όπως υποστηρίζουν- στροφή Τσίπρα. Ετσι οι πρωτοβουλίες για τα αρχαιολογικά και τα νεώτερα μνημεία κλπ - προεξάρχοντος του καθηγητή Μπελαβίλα - αποτελούν μια ύστατη προσπάθεια του σκληρού πυρήνα να δείξει ότι δεν δεσμεύεται από... συμφωνίες με μεγαλοεπενδυτές. Ο λόγος πλέον ανήκει στον Πρωθυπουργό, διαφορετικά η συνέχεια θα παιχθεί στο Υπερταμείο και τον... Κόφτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα