Ο εμβολιασμός ενηλίκων στην πρεμιέρα του Μοριοδότουμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος ΕΝΗC

Οι τελευταίες εξελίξεις που καταγράφονται διεθνώς στο πεδίο του εμβολιασμού ενηλίκων θα εξεταστούν στην πρεμιέρα του μοριοδοτούμενου Εκπαιδευτικού Προγράμματος που έχει καταρτίσει η Επιστημονική Επιτροπή του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.


Στην εναρκτήρια ημερίδα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 (ώρες 13.000 – 15.00), στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού κέντρου (Μεσογείων 107), ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής & Διευθυντής του Β΄ Παθολογικού Τμήματος του ΕΝΗC κ. Αντώνιος Βασιλογιαννακόπουλος, θα εστιάσει στους στόχους και τα αποτελέσματα των νεότερων εμβολίων ενηλίκων, ενώ η κα Αθηνά Σούρδη, επιμελήτρια Α΄ του Γ΄ Παθολογικού Τμήματος, θα παρουσιάσει τις σχετικές συστάσεις του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού. Την πρώτη ημερίδα στο νέο εκπαιδευτικό κύκλο του ENHC θα συντονίσει η αναπληρώτρια Διευθύντρια Διαγνωστικών Εργαστηρίων κα Παναγιώτα Μόρφου.


Η επιλογή της Επιστημονικής Επιτροπής ΕΝΗC να επικεντρωθεί η πρεμιέρα του νέου προγράμματος στα Εμβόλια Ενηλίκων δεν συνδέεται μόνον με την επικαιρότητα του θέματος, αλλά και με την ανάγκη ευρύτερης ενημέρωσης για την χρησιμότητα του εμβολιασμού στους ενήλικες. Τα εμβόλια για τον πνευμονιόκοκο, τη γρίπη, τον μηνιγγιτιδόκοκο, όπως και τα εμβόλια κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (ΗPV), κατά της μόλυνσης με έρπη ή κατά της πολιομυελίτιδας, η οποία έχει εξαλειφθεί στη Βόρεια και Νότια Αμερική, αλλά επανεμφανίζεται στην Ευρώπη, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα της δραστικής παρέμβασης μέσω του εμβολιασμού που είναι σημαντικότερη μιας φαρμακευτικής αγωγής.


Επισημαίνεται ότι το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2017, καλύπτει 32 θεματικές ενότητες και μοριοδοτείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.) με 64 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits), σύμφωνα με τα κριτήρια EACCME-UEMS, αναβαθμίζοντας σημαντικά το προσωπικό βιογραφικό και τα επιστημονικά προσόντα των συμμετεχόντων. Οι επιστημονικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματισθεί να διεξάγονται κάθε Πέμπτη στο Αμφιθέατρο του ENHC (και ώρα 13.00 – 15.00), διευκολύνοντας έτσι και τον ετήσιο προγραμματισμό των ενδιαφερομένων για την συστηματική παρακολούθηση του προγράμματος.

Η συμμετοχή και παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι δωρεάν. Για την εξασφάλιση των μορίων είναι υποχρεωτική η εγγραφή στο πρόγραμμα και η παρακολούθηση τουλάχιστον του 80% των θεματικών ενοτήτων που καλύπτουν την ακαδημαϊκή περίοδο και απευθύνονται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης (ειδικευόμενοι ιατροί, μεταπτυχιακοί φοιτητές κ.α.), αλλά και σε όλους τους εμπλεκόμενους και απασχολούμενους στον τομέα της υγείας.


Στη δεύτερη θεματική ενότητα του μοριοδοτούμενου προγράμματος, την Πέμπτη 6/10/2015 (ώρα 13.00-15.00), θα παρουσιαστούν νεότερες εξελίξεις στον τομέα της Ωτορινολαρυγγολογίας, με συντονιστή τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής & Διευθυντή του ΩΡΛ Τμήματος ΕΝΗC κ. Γεώργιο Παπάζογλου.


Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στην Γραμματεία του Επιστημονικού Προγράμματος (από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09.00 - 15.00): Υπεύθυνη Γραμματείας κα ΄Εβελυν Βασιλοπούλου, τηλ.: 210 6972965, fax: 210 6972094, e-mail: [email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα