Ο Ευκλείδης γίνεται ...Γκίκας!

Παρά την μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, τις εντυπώσεις έκλεψε χθες, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, όταν ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Σας προκάλεσα να μας πείτε από πού θα αναπληρώσετε τα έσοδα από την μείωση φόρων. Από μείωση δημόσιων δαπανών; Μήπως από την ανάπτυξη που θα έλθει και θα τροφοδοτήσει την οικονομία; Έχετε καταλάβει γιατί πάει καλά η Λεπέν, ο Τράμπ και ο Βίλντερς; Έχουν πάει καλά γιατί κάποιοι άλλοι δεν κοίταγαν το επίπεδο των σχολείων

και των νοσοκομείων», παρατήρησε.

Πρέπει να θυμίσει κάποιος στον υπουργό Οικονομικών, οτι αυτά τα έλεγε ο Γκίκας Χαρδούβελης επί κυβέρνησης Σαμαρά, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίαζε το περίφημο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης κι έταζε λαγούς με πετραχήλια, σε όποιον μιλούσε ελληνικά!

Και καλά. Ο Γκίκας Χαρδούβελης, ήταν τότε κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ένας νεοφιλελεύθερος πολιτικός και υποχείριο της Τρόικας.

Σήμερα ο κ. Τσακαλώτος τι είναι;

Σε τι οφείλεται αυτή η πλήρης μετάλλαξή του και χρησιμοποιεί επιχειρήματα που χρησιμοποιούσαν κάποτε, όσοι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλούσε, "γερμανοτσολιάδες" και "φιλελέδες".

Η απάντηση είναι πολύ απλή: Ο κ. Τσακαλώτος μπήκε στον χορό κι έμαθε πια πως έξω από αυτόν, "πολλά τραγούδια ξέρεις".

Άκουσε τους υπηρεσιακούς παράγοντες στο υπουργείο. Συνομίλησε με τους συναδέλφους του στο Eurogroup κι αντιλήφθηκε πως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που νόμιζε.

Και σιγά σιγά, άρχισε να μιλάει -αλλά και να ντύνεται- σαν τους τεχνοκράτες που κάποτε κατακεραύνωνε.

Σε λίγο θα φορέσει και τίποτα σοφιστικέ γυαλιά και θα είναι ...φτυστός ο Χαρδούβελης...

Keywords
Τυχαία Θέματα