Ο Αυστριακός νέος CEO του ΤΧΣ

Νέο διευθύνοντα σύμβουλο έχει και τυπικά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία διορίζεται CEO του ταμείου ο εξ Αυστρίας Μάρτιν Τσούρντα.

Είχε προηγηθεί το πράσινο φως από το Euro Working Group

Ο Μάρτιν Τσούρντα διορίζεται διευθύνων σύμβουλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, με τριετή θητεία και με ετήσιες απολαβές ύψους 270 χιλ. ευρώ.

Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της αυστριακής τράπεζας Anadi Bank (πρώην Hypo Alpe-Adria Bank) από τον Δεκέμβριο του 2013 έως την 1/7/2015. Προηγουμένως διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της Amsterdam Trade Bank N.V., επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιων αγορών της αυστριακής Raiffeisen Zentralbank AG Wien και μη εκτελεστικός, ανεξάρτητος διευθυντής της SREI Infrastructure Finance Limited.

Είναι απόφοιτος του University of Economics, της Βιέννης και κάτοχος μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικού στα Οικονομικά.

Η εκλογή του Μάρτιν Τσούρντα κλείνει ένα διοικητικό κενό στην ηγεσία του ΤΧΣ, το οποίο έμενε ακάλυπτο, παρά τους συνεχείς διαγωνισμούς, από τον Ιούλιο του 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα