«Νηστεία» με την τρόικα στο Hilton

Έρχονται την ερχόμενη Τρίτη, αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα στην Αθήνα τα στελέχη των Θεσμών για τη συνέχιση της περίφημης δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος που άρχισε στο τέλος Οκτωβρίου και δεν λέει να τελειώσει.

Αυτή τη φορά για να κατέβουν στην Αθήνα χρειάστηκε να το αποφασίσει ολόκληρο Eurogroup καθώς το κλίμα είχε αρχίσει να βαραίνει.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι παρά την αισιοδοξία της κυβέρνησης ότι θα υπάρξει άμεσα συμφωνία οι Θεσμοί κρατούν μικρό καλάθι και σκοπεύουν καταρχάς να μείνουν μόλις μια εβδομάδα.

Αν δεν αλλάξει αυτό, αν δεν παραταθεί δηλαδή η παραμονή τους και δεν αρχίσουν οι γνωστές στους αρμόδιους συντάκτες ολονυχτίες που συνοδεύουν πάντοτε το κλείσιμο κάθε αξιολόγησης, υπάρχει κίνδυνος και αυτή η «γύρα» να αποβεί άκαρπη, να χαθούν τα ορόσημα των δίδυμων Eurogroup στις 20 Μαρτίου και 7 Απριλίου και να ξαναδούμε την τρόικα μετά το Πάσχα (16 Απριλίου).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η κάθοδος των δανειστών αφορά «τη συμπλήρωση ενός δύσκολου παζλ που προϋποθέτει δύσκολες αποφάσεις, αμοιβαίες υποχωρήσεις και εντέλει την σύναψη μίας συμφωνίας που θα ανοίγει για τη χώρα τον δρόμο της εξόδου στις αγορές».

Keywords
Τυχαία Θέματα