Νέο software κάνει το bitcoin να σπάσει τα δεσμά του

Το bitcoin κατάφερε να αντιστρέψει τις μεγάλες απώλειες, χάρη στη χρήση ενός νέου λογισμικού που έχει ως στόχο να γεφυρώσει ένα κενό στη φιλοσοφία του ψηφιακού νομίσματος, το οποίο απειλούσε να διαλύσει το κρυπτονόμισμα.

Η τιμή του bitcoin σημείωσε νωρίτερα άνοδο στα 2.248 δολ., μετά την υποχώρησή του τα 1.7548 δολ. κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα τελευταία δυο χρόνια επικρατούσε σύγχυση για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα που απειλούσαν την ανάπτυξη του κρυπτονομίσματος

και που επέτρεπαν στους αντιπάλους του, όπως το ethereum να κλέψουν τη λάμψη του.

Το νέο λογισμικό, γνωστό ως SegWit2x,φαίνεται να είναι η συμβιβαστική λύση ανάμεσα σε δυο αντίθετες πλευρές: τους λεγόμενους miners που λειτουργούν ως η ραχοκοκαλιά του blockchain, και οι προγραμματιστές γνωστοί ως Πυρήνας που υποστηρίζουν τ bug-free software του bitcoin. Τόσο καιρό η έλλειψη μιας κεντρικής αρχής έκανε δύσκολη την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ των δυο πλευρών.

Το SegWit2x λανσαρίστηκε επίσημα το Σαββατοκύριακο και υιοθετήθηκε από μεγάλους miners όπως το Antpool, το BTCC και το Bixin.

Παρά πάντως την πρόοδο του SegWit2x, ορισμένοι προειδοποιούν ότι τα δύσκολα δεν έχουν ακόμα τελειώσει για το bitcoin, καθώς πολλοί προγραμματιστές αντιτίθενται στο νέο λογισμικό, καθώς λένε πως δεν έχει θωρακιστεί καταλλήλως κατά ιών. Γι' αυτό και αναλυτές αναφέρουν πως δεν βλέπουν πολύ πιθανή τη διατήρηση του πρόσφατου ράλι . Όπως λένε, μια εκτόξευση τηςε τιμής μπορεί άνετα να ακολουθηθεί από μια απότομη διόρθωση και δηλώνουν έτοιμοι για αναταράξεις στο bitcoin και περίοδο έντονης μεταβλητότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα