Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 11 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Με διαφορά 11 ποσοστιαίων μονάδων προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse, που παρουσιάστηκε απόψε στην εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24.

Η

διαφορά αυτή είναι κατά τρεις μονάδες μεγαλύτερη από το 8% που είχε καταγράψει η ίδια εταιρεία στην τελευταία δημοσκόπηση, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 31,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%. Τρίτο κομμα είναι η Χρυσή Αυγή με 7,5%, ενώ ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6%. Στο όριο του 3% είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ενώ εκτός Βουλής μένουν Ένωση Κεντρώων, Ποτάμι και ΑΝΕΛ.

Αναλυτικά, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή έχουν ως εξής:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 31,5%
ΣΥΡΙΖΑ 20,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 6%
ΚΚΕ 5,5%
ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 3%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%
ΠΟΤΑΜΙ 2%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%
ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 1%

Στην ίδια έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 13% του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, διαφορά που είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί από την Pulse, από τότε που τίθεται το συγκεκριμένο ερώτημα.

Σε ερώτημα αναφορικά με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το 38% των ερωτηθέντων θεωρούν ότι η διεξαγωγή τους θα ήταν σήμερα η καλύτερη επιλογή για τη χώρα, έναντι 24%, που προτιμούν άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή και 22%, που επιλέγουν την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι πολίτες σχετικά με την ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων. Το 43% επιθυμούν την ίδρυση νέων κομμάτων, έναντι 45%, που είναι αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο.

Χαρακτηριστικά, σχεδόν ένας στους δύο από αυτούς που είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο του 2015 θεωρούν ότι υπάρχει σήμερα ανάγκη δημιουργίας νέων κομμάτων, ενώ από τους ψηφοφόρους της ΝΔ, την ανάγκη αυτή εκφράζει περίπου ένας στους τρεις.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα