Μύκονος: Εγκαίνια του 1ου Ενημερωτικού Κέντρου για την Ασφάλεια στη Θάλασσα

Τη σημασία που έχει η πρόληψη και η ενημέρωση των πολιτών και κυρίως των παιδιών, για την αποφυγή των ατυχημάτων στη θάλασσα, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τα εγκαίνια του 1ου Ενημερωτικού και Ψυχαγωγικού Κέντρου για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, στη Μύκονο, στα οποία παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα συσταθούν ανάλογα Κέντρα και σε άλλες παραλίες, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι αρωγός σε τέτοιες σημαντικές πρωτοβουλίες.

Το εν λόγω Κέντρο συστάθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Safe Water Sports, στην Παραλία Καλό Λιβάδι, με τη στήριξη του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Δήμου Μυκόνου. Οι δύο φορείς, (ΥΝΑΝΠ και Δήμος Μυκόνου) στηρίζουν τις ενέργειες που έχει αναλάβει ο πρόεδρος του Safe Water Sports, κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης, μετά τον άδικο χαμό του γιου του Μιχαήλ, στη συγκεκριμένη παραλία, το 2014.

Σημειωτέον ότι από τότε μέχρι σήμερα, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, δεν επιτρέπεται η λειτουργία επιχειρήσεων θαλασσίων σπορ, στην παραλία Καλό Λιβάδι. Για τη σύσταση του Ενημερωτικού Κέντρου για την Ασφάλεια στη Θάλασσα, κινήθηκαν σε εντυπωσιακό χρόνο όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τα συναρμόδια Υπουργεία.

Στα εγκαίνια παρέστη ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επίσης σημείωσε πόσο γρήγορα και άρτια κινήθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της δράσης στην παραλία Καλό Λιβάδι.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κώστας Κουκάς, συνεχάρη την κυβέρνηση για την άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών και τον κ. Πασχαλάκη για το έργο του.
Ο πρόεδρος του Safe Water Sports, κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Κυβέρνηση και στον κ. Κουρουμπλή για την υποστήριξη στο έργο του, σημειώνοντας "οι συνέπειες του τραγικού δυστυχήματος είναι μη αναστρέψιμες για εμένα και την οικογένειά μου πλην όμως παρόμοια τραγικά γεγονότα μπορούν να αποφευχθούν στο μέλλον".

Τον Αγιασμό του Κέντρου πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύρου-Τήνου, Δωροθέου Β'. Επίσης στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης και ο Λιμενάρχης Μυκόνου, Αντιπλοίαρχος ΛΣ. Παναγιώτης Καραμήτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα