Μνούτσιν: «Δεν θα εμπλακούμε σε εμπορικούς πολέμους»

«Οι ΗΠΑ δεν θα εμπλακούν σε εμπορικούς πολέμους», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει στο ελεύθερο, αλλά δίκαιο εμπόριο. «Θα επαναδιαπραγματευτούμε τις συμφωνίες ώστε να διασφαλίσουμε πως είναι προς το συμφέρον του αμερικανικού λαού, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων. Θέλουμε δίκαιες συμφωνίες. Να επωφελούμαστε

και εμείς όσο και οι άλλες χώρες», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο Fox News.

Αναφορικά με τον επικείμενο, πρώτο, προϋπολογισμό του Προέδρου Τραμπ ο κ. Μνούτσιν δήλωσε πως δεν θα περιλαμβάνει περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες και ότι θα επικεντρώνεται σε τρόπους ώστε να παραχθεί μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη διαμέσω της μείωσης των φόρων.

«Δεν τα πειράζουμε αυτά τώρα», είπε για τις κοινωνικές δαπάνες ο Μνούτσιν. «Επομένως μην περιμένετε να το δείτε ως μέρος αυτού του προϋπολογισμού. Έχουμε επικεντρωθεί σε άλλες πτυχές και αυτό είναι πιο σημαντικό για εμάς», πρόσθεσε.

Ο υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ είπε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται ότι η μείωση των φόρων και η μείωση των ρυθμιστικών κανόνων θα οδηγήσει σε μία οξεία αύξηση της οικονομικής ανάπτυξης 3% ή και παραπάνω. «Θα διασφαλίσουμε ότι κάτι τέτοιο θα γίνει», είπε. «Όλη η στόχευση μας είναι η παραγωγή ανάπτυξης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το σχέδιο της φορολογίας θα έχει λιγότερες παρενθέσεις, θα έχει απλοποιήσεις, μείωση φορολογίας για τη μεσαία τάξη, αλλά και αναπροσαρμογές για τις εταιρείες, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές, σε διεθνές επίπεδο.

Watch the latest video at video.foxnews.com

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται να στείλει τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού του 2018 στο Κογκρέσο ως τις 13 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα