Μικρότερη η «ζημιά» από την Ίρμα - Ράλι για τις ασφαλιστικές

«Άλμα» καταγράφουν τη Δευτέρα οι ασφαλιστικές μετοχές καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Ίρμα στη Φλόριντα θα είναι μικρότερο από το αναμενόμενο.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ασφαλιστικές όπως η Swiss Re και η Munich Re καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο από την αρχή του έτους. Η Universal Insurance Holdings, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης

κατοικιών που δραστηριοποιούνται στη Φλόριντα, καταγράφει ράλι 12% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι ασφαλιστικές μετοχές σε ΗΠΑ και Ευρώπη κατέγραψαν μεγάλη πτώση, καθώς ο τυφώνας πλησίαζε τις αμερικανικές ακτές. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι το κόστος για τις ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις θα ανερχόταν σε πάνω από 100 δισ. δολάρια, ωστόσο, όπως φαίνεται, το κόστος φτάνει το πολύ τα 40 δισ. δολάρια.

«Αν και ο τυφώνας συνεχίζει να είναι καταστροφικός, οι απώλειες είναι λιγότερες σε σχέση με αυτές που υπολογίζαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Λογιστικά θα τους κοστίσει ακριβά, όμως δεν θα χρειαστούν επιπρόσθετα κεφάλαια» σχολιάζει ο Ράιαν Τούνις, αναλυτής στην Credit Suisse Group AG.

Ωστόσο, πολλοί εκτιμούν ότι ακριβώς επειδή οι ασφαλιστικές θα βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, τα ασφάλιστρα τα επόμενα χρόνια θα είναι «τσουχτερά».

Keywords
Τυχαία Θέματα