Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Με μικρές απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες μετά την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου στις ΗΠΑ που προβλέπει μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 με πτώση 0,2% λίγο μετά το άνοιγμα, ενώ λίγο μετά τις 10:30 βρισκόταν στο -0,4%. Οι μεγαλύτεροι δείκτες στο κόκκινο: Συγκεκριμένα ο FTSE100 +0,09%, o DAX -0,20%, o CAC40 -0,24%, o FTSE MIB +0,18% και ο IBEX35 -0,33%

Σήμερα, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις εκλογές

που διεξάγονται στην Καταλονία. Οι αγορές πάντως, δεν φάνηκαν να επηρεάζονται σημαντικά τη χθεσινή υπερψήφιση του ν/σ στις ΗΠΑ για τη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς είχε προεξοφληθεί από τους επενδυτές.

Πίσω στην Ευρώπη, η Βρετανή πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, βρίσκεται αντιμέτωπη με ακόμα ένα εμπόδιο μετά την παραίτηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού, Ντέμιαν Γκριν, που μπλέχτηκε στη δίνη ενός σκανδάλου πορνογραφίας. Ουσιαστικά, η Μέι εξώθησε τον Γκριν σε παραίτηση μετά από τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου όπου αποκαλύφθηκε πορνογραφικό υλικό στους υπολογιστές του γραφείου του στη Βουλή, με τον ίδιο να κάνει παραπλανητικά σχόλια.

Στα μάκρο της ημέρας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία υποχώρησε τον Δεκέμβριο σε χαμηλό τεσσάρων ετών. Στη Γαλλία ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Δεκέμβριο στις 112 μονάδες, παραμένει ωστόσο πάνω από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα