Μικρή πτώση στην Ευρώπη - Κέρδη 6,9% για την Fiat

Kέρδη στα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην τελευταία συνεδρίαση της πρώτης εβδομάδας του έτους.

Ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 υποχώρησε 0,06%, με μεικτά πρόσημα στους περισσότερους επιμέρους δείκτες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη κινήθηκε με άνοδο 0.10%, ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 0,18% και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,11%

Στο μικροσκόπιο βρέθηκαν τα μακροοικονομικά στοιχεία. Στη Γερμανία οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν μεταξύ 1,8% και 2,1%, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία.

Το 2015 οι λιανικές πωλήσεις είχαν ενισχυθεί κατά 2,5%. Στην ίδια χώρα οι βιομηχανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 2,5% το Νοέμβριο. Στη Γαλλία, το εμπορικό έλλειμμα μειώθηκε το Νοέμβριο καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν. Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα €4,4 δισ. το Νοέμβριο συγκριτικά με το έλλειμμα €5,2 τον Οκτώβριο.

Στο 107,8 ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ευρωζωνη από το 106,6 του Νοεμβρίου.

Η αύξηση της Μη-Αγροτικής Μισθοδοσίας (δηλαδή η μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων κατά την διάρκεια του περασμένου μήνα των μη αγροτικών επιχειρήσεων) ήταν της τάξης των 156.000 θέσεων εργασίας για τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, ενώ η ανεργία κινήθηκε στο 4,7% απογοητεύοντας τους αναλυτές ενώ το δολάριο σημείωσε υψηλό έναντι του γιεν αμέσως μετά τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Στις μεταλλευτικές η Fresnillo ενισχύθηκε 2.66%, η GCG 7 υποχώρησε 0,76%, η Rio Tinto (-1.91%), Anglo American (-1,16%). Aντίθετα κέρδη σημείωσαν Barclays (0,88%) και Lloyds (1,85%).

Η μετοχή της Fiat κινήθηκε με κέρδη της τάξης του 6%, μετά την αναβάθμιση του outlook της εταιρείας από τη Goldman Sachs ενώ ισχυρά κέρδη σημείωσε η Easyjet μετά την ανακοίνωση αύξησης του αριθμού των επιβατών.

Στην Ασία, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υπέστη πιέσεις από την άνοδο του γιεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος αλλά και λόγω των απειλών του Ντόναλντ Τραμπ κατά της Toyota στα σχέδια της για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Μεξικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα