Μια συσκευή τρισδιάστατης απεικόνισης απο μαθητές

Για 5η συνεχή χρονιά το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς συμμετέχει στο διαγωνισμό της καλύτερης μαθητικής εικονικής επιχείρησης που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/JA Greece). Οι μαθητές της Α' και Β' τάξης του 3ου Λυκείου παρουσιάζουν μια συσκευή – το όνομα της Gideon- που παράγει μια «οθόνη» ατμού. Οπως λένε τα μέλη της ομάδας των μαθητών "τα φωτόνια κατά την προβολή της φωτογραφίας ή της ταινίας «εγκλωβίζονται» από τον ατμό και αποδίδουν μια μαγευτική έγχρωμη τρισδιάστατη εικόνα".

Παράλληλα, οι μαθητές - με την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητριών τους της κας

Δήμητρας Σουλτάτη και της κας Ελένης Γκρέκα, καθώς και τη συμπαράσταση της εθελόντριας κας Αναστασίας Ψωμιάδη από την εταιρεία APSON- προχώρησαν στη σύσταση εικονικής εταιρείας με το όνομα RE-STRAW. Ετσι, οργανώθηκαν σε τμήματα λειτουργίας (παραγωγής, οικονομικών, πωλήσεων-marketing) και ανέλαβαν ρόλους και καθήκοντα.

Κάθε χρόνο οι μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κηφισιάς δράττουν την ευκαιρία που τους δίνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων για να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να δοκιμαστούν στο χώρο των επιχειρήσεων. Τα οφέλη που αποκομίζουν είναι πολλαπλά. Μαθαίνουν να συνεργάζονται και να ενεργούν ομαδικά. Αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ευθύνες. Καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους. Γνωρίζουν βιωματικά τον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρείας. Και φυσικά ... επιχειρούν καθώς μπορούν να συναγωνιστούν με συνομηλίκους τους από όλη την Ελλάδα.

Η παρουσίαση της συσκευής Gideon θα γίνει στο Μall Αμαρουσίου την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της συνολικής έκθεσης του ΣΕΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα