Μια απόφαση για ένα ποσό 2,80 ευρώ!!!

Στη χώρα μας τα εκατομμύρια (με τα... βοσκοτόπια) μας ξεφεύγουν, τα ψίχουλα τα παίζουμε στα χέρια!!! Αφήστε κιόλας που το ελληνικό δημόσιο ασχολείται σοβαρά – με την δέουσα προσοχή που έλεγαν και παλιά- με πληρωμή που δεν ξεπερνά τα 3 ευρώ. Για την ακρίβεια, για το ιλιγγιώδες ποσό των 2,80 ευρώ!!!

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διαύγεια (diavgeia.gov.gr) βρήκα μια απόφαση

που μου... έφυγαν τα μάτια. Τρείς άνθρωποι στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Δ.Σ Γεώργιος Παπαναστασίου ασχολήθηκαν για να εκδώσουν και να αναρτήσουν μια απόφαση για 2,80 ευρώ.

Πάμε λοιπόν να διαβάσουμε μαζί την απόφαση: «Αποφασίζουμε την δέσµευση πίστωσης ύψους 2,80€ συµπεριλαµβανοµένων των νοµίµων κρατήσεων για την πληρωµή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισµού εξόδων του Ε.Μ.Σ.Τ. για το οικονοµικό έτος 2016 Κωδ. Λογ/κης 64.00.0000 για την εξόφληση επιβεβληµένης δαπάνης για την πληρωµή εισιτηρίου µετρό από την εταιρεία Οργανισµός Αστικών Συγκοινωνιών Α.Ε. µε ΑΦΜ 094419265.

Ελέγχθηκε και βεβαιώνεται ότι η ανωτέρω δαπάνη δύο ευρώ και ογδόντα λεπτά (2,80 €) είναι εντός του διαθέσιµου ποσοστού πίστωσης του εγκεκριµένου προϋπολογισµού για το έτος 2016 (Κωδ. Λογιστικής 64.00.0000)».

Όλα αυτά για 2,80 ευρώ για ένα εισητήριο συγκοινωνιακού μέσου – αλλά τίποτα για την ουσία: « Το μουσείο που για χρόνια παραμένει σιωπηλό – χωρίς εκθέματα και επισκέπτες». Ένα μουσείο με διοίκηση και με άπειρο χρόνο για να ασχολείται με την πληρωμή ενός εισιτηρίου 2,80 ευρώ. Γεια σου και χαρά σου ελληνικό δημόσιο!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα