Μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων Πειραιά στην πρώην Ράλλειο Σχολή

Για την οριστικοποίηση της μετεγκατάστασης του νέου Δικαστικού Μεγάρου στο χώρο της πρώην Ραλλείου Σχολής και ειδικότερα για τον τρόπο χρηματοδότησης της ανακατασκευής του, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, με πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Προέδρου του ΤΑΧΔΙΚ, Κωνσταντίνου Κοσμάτου, συνάντηση με τον Δήμαρχο Πειραιά,

Γιάννη Μώραλη, τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργο Γαβρίλη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Σταματογιάννη, τους προϊσταμένους των Δικαστηρίων Πειραιά, εκπροσώπους των δικαστικών υπαλλήλων, τεχνικούς συμβούλους, εκπροσώπους και μέλη των Δ.Σ. του ΤΑΧΔΙΚ και ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Από τις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων κατέστη φανερή η βούληση να προχωρήσει το ταχύτερο η συμφωνία για τους ειδικούς όρους παραχώρησης της χρήσης του κτιρίου από το Δήμο Πειραιά στο ΤΑΧΔΙΚ, και η ανάληψη της κατασκευής του έργου από τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ ΑΕ) του Υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων που είναι ο αρμόδιος κατασκευαστικός φορέας του Ελληνικού Δημοσίου για δικαστικά κτίρια.

Στην κατεύθυνση αυτή δημιουργείται άμεσα, από τους εμπλεκόμενους φορείς, ομάδα εργασίας για την προώθηση του έργου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά παρακολουθεί τις εξελίξεις και παρεμβαίνει υποβοηθητικά αλλά και αποφασιστικά, έως ότου εκπληρωθεί το όνειρο των Δικηγόρων αλλά και των πολιτών του Πειραιά για ένα δικαστικό μέγαρο αντάξιο της πόλης και της Δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα