Μετατίθεται η άφιξη των τεχνικών κλιμακίων λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών

Τροποποιείται το πρόγραμμα της άφιξης των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα, λόγω της εορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών. Η ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε το Σάββατο ότι θα έρθουν τελικά τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου αντί για τις 20 Νοεμβρίου. Η Ημέρα των Ευχαριστιών (Thanksgiving) στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου.

Όπως είχε αναφέρει το newmoney.gr, εξαιτίας του εορτασμού την αφιξή τους στην Αθήνα

είχαν μεταθέσει λίγες μέρες αργότερα και οι επικεφαλής του κουαρτέτου Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ). Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM). Αντί για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου όπως αναμενόταν αρχικά θα έλθουν στην Αθήνα από την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και μετά για να προλάβουν πρώτα τα τεχνικά κλιμάκια να προετοιμάσουν το έδαφος.

Στο μεταξύ, με χαμηλούς ρυθμούς κινείται η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση των 101 προαπαιτούμενών που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κινείται με ταχύτητα, δεν τον βοηθούν όμως άλλα στελέχη της κυβέρνησης που καθυστερούν τα προαπαιτούμενα της δικής τους αρμοδιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί 28 από τα συνολικά 101 προαπαιτούμενα που θα πρέπει να τελειωσουν για να καταστεί εφικτή η εκταμίευση της δόσης ύψους περίπου 6 δισ. ευρώ από την τρίτη αξιολόγηση.

Παρά τον αργό ρυθμό ο κ. Τσακαλώτος δεν ανησυχεί ενώ και από την πλευρά των Θεσμών τα μηνύματα είναι μέχρι στιγμής καθησυχαστικά. Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) πριν από το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου και ότι η αξιολόγηση θα κληρωθεί εντός του 2017.

Το χρονοδιάγραμμα όμως φαντάζει ασφυκτικό με βάση τον όγκο και την δυσκολία των προαπαιτούμενων.

Επί της ουσίας το βασικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπίσει κυβέρνηση μέχρι τις 29 Νοεμβρίου είναι η διασφάλιση της έναρξης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

Oι Θεσμοί πιέζουν ιδιαιτέρως και για την οριστικοποίηση του σχήματος πώλησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη), τις αλλαγές στα εργασιακά, την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα