Μετά τη Wall «στο κόκκινο» και η Ασία

Αρνητικά πρόσημα επικράτησαν σήμερα στις ασιατικές αγορές, ακολουθώντας την εικόνα της Wall που σημείωσε απώλειες μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική της Fed, όπου επικυρώθηκε η πρόθεση των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας να βάλει σε τάξη τον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας αργότερα μέσα στο έτος, αν τα

οικονομικά στοιχεία εμφανίζουν θετική εικόνα.

Οι traders αναμένεται να επικεντρωθούν και στη συνάντηση Τραμπ – Σι, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με τον Τραμπ, η Βόρεια Κορέα θα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» μετά τη ρίψη βαλλιστικών πυραύλων, ενώ για το θέμα μίλησε και με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Σίνζο Άμπε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί το εμπόριο, ωστόσο οι αναλυτές δεν αναμένουν ρηξικέλευθες αποφάσεις, αντιθέτως διατηρούν χαμηλές προσδοκίες, τόσο για το εμπόριο, όσο και για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Στα ταμπλό, η Ιαπωνία σημείωσε απώλειες λόγω του ισχυρού γεν, με τον δείκτη Nikkei να υποχωρεί κατά 1,4% και τον Topix να σημειώνει πτώση κατά 1,47%.

Στη Νότια Κορέα, ο Kospi υποχώρησε κατά 0,56%, στην Αυστραλία ο ASX 200 με απώλειες 0,61%, δεχόμενος πίεση από τους υποδείκτες ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, που σημείωσαν πτώση 0,90% και 1,62% αντίστοιχα.

Στην Κίνα, ο Shanghai composite με άνοδο 0,15%, ενώ ο Shenzhen composite ενισχύθηκε κατά 0,12%. Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχώρησε 0,48%.

Οι αγορές σε Ταιλάνδη και Βιετνάμ παρέμειναν κλειστές λόγω αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα