Μεικτή η εικόνα στην Ευρώπη εν αναμονή περιορισμένων πράξεων λόγω ημιαργίας στις ΗΠΑ

Χωρίς αξιόλογες διακυμάνσεις διαπραγματεύονται σήμερα οι μετοχές στα ευρωπαϊκά ταμπλό με εκτιμήσεις για χαμηλά επίπεδα συμμετοχής, λόγω και της ημιαργίας της χρηματαγοράς στις ΗΠΑ για την Ημέρα των Ευχαριστιών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx600 άνοιξε με πτώση 0,02% με πολλές μετοχές στο «κόκκινο».

Στα μεγαλύτερα ταμπλό την εικόνα συνθέτουν τα περιορισμένα κέρδη: στο Λονδίνο, ο FTSE100 με άνοδο 0,08%, στη Φρανκφούρτη ο DAX με άνοδο 0,07%, στο Παρίσι ο CAC40 ενισχυόταν

πριν από λίγο κατά 0,15%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 σημείωνε οριακή άνοδο 0,05%.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωναν τις μεγαλύτερες απώλειες με πτώση πάνω από 0,3% τις πρώτες ώρες συναλλαγών. Οι ιταλικές τράπεζες είχαν για άλλη μια φορά τις χειρότερες επιδόσεις λόγω του επερχόμενου δημοψηφίσματος, με απώλειες άνω του 1%.

Στο μεταξύ, η Goldman Sachs προχώρησε σε επαναξιολόγηση των βρετανικών τραπεζών. Αύξησε τις τιμές στόχο στην RBS, τη Virgin Money, τη Barclays και τον όμιλο Lloyds. Η Τράπεζα της Αγγλίας διατείνεται ότι το τραπεζικό σύστημα στην ευρωζώνη διαλύεται, κάτι που αυξάνει τα ρίσκα.

Οι μετοχές του τομέα υγείας είχαν από τις καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με άλλους τομείς, με άνοδο 0,7%. Η Johnson & Johnson σχεδιάζει μια ενδεχόμενη αγορά της ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας της Actelion.

Οι αμερικανικές αγορές ανοίγουν και πάλι σήμερα, μόνο για τη μισή μέρα, λόγω ημιαργίας, εξακολουθώντας να μειώνουν τον αριθμό των πράξεων.
Στη Βρετανία, η στατιστική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι το ΑΕΠ γ' τριμήνου βρίσκεται στο 0,5%.

Στα επιχειρηματικά νέα, η ρωσική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Tatneft ανακοινώνει σήμερα τα κέρδη της, την ώρα που η ΕΕ μελετά μια συμφωνία μετάβασης στη μετά-Brexit εποχή, μετά την ενεργοποίηση του Άρθρου 50 από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με το Sky News, η ΕΕ επιδιώκει προσέγγιση τριών σημείων στις επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Keywords
Τυχαία Θέματα