Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη – Στροφή της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών

Με μεικτά πρόσημα οι ευρωπαϊκοί δείκτες καθώς οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες δίνουν το σήμα για πιθανό τερματισμό της εποχής του φθηνού χρήματος.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με οριακή άνοδο, 0,04%, με τους περισσότερους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Στα ταμπλό, ο FTSE100 με πτώση 0,25%, ο DAX σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,04%, ο CAC40 στο -0,17%, o FTSE MIB με άνοδο 0,23%.

Ο διοικητής της Τράπεζας

της Αγγλίας, Mark Carney, είχε προκαλέσει την έκπληξη των επενδυτών της Τετάρτη όταν είπε ότι η ΒοΕ ίσως χρειάζόταν να αυξήσει τα επιτόκια, με την οικονομία να ανεβάζει ρυθμούς. Η στερλίνα σημείωσε άνοδο νωρίτερα στο $1,3014, με άνοδο 0,6% σε σχέση με χθες.

Στη Γερμανία, η μετοχή της Delivery Hero αναμένεται να αρχίσει να διαπραγματεύεται από σήμερα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Η εταιρεία online διανομής φαγητού ενδέχεται να αντλήσει ως και 995,6 εκατ. ευρώ, μετά τον καθορισμό του εύρους τιμής στα 22 -25,5 ευρώ ανά μετοχή.

Στο μεταξύ, σήμερα λήγει η εξάμηνη θητεία της Μάλτας στην προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Από 1ης Ιουλίου την προεδρία αναλαμβάνει η Εσθονία. Αρχικά τη Μάλτα θα διαδεχόταν η Βρετανία, ωστόσο τον Ιούλιο του 2016, μετά και το δημοψήφισμα υπέρ του Brexit, ανακοινώθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα