Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές - Ισχυρά κέρδη για τις μετοχές πρώτων υλών

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές επικεντρώνονται στην Ιταλία ενόψει του δημοψηφίσματος για τις μεταρρυθμίσεις αλλά και τα μακροοικονομικά στοιχεία μετά την απόφαση του OPEC να μειώσει την παραγωγή.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,24%.

Ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,1% στις 6.778 μονάδες, ο DAX καταγράφει απώλειες 0,23% στις 10.616 μονάδες, ο CAC 40 υποχωρεί

οριακά στις 4.577 μονάδες, ο ΙΒΕΧ κινείται με άνοδο 0,2% στις 8.703 μονάδες και ο FTSE MIB με κέρδη 0,2% στις 16.957 μονάδες.

Οι μετοχές πρώτων υλών καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο, ωστόσο, δεν είναι αρκούν για να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη που πυροδοτείται από την πολιτική αβεβαιότητα. Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα στην Ιταλία, λόγω του δημοψηφίσματος της Κυριακής, αλλά και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον ιταλικό τραπεζικό κλάδο.

Ενδεικτικά η Anglo American ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με άνοδο 3,4% μετά την ανακοίνωση ότι πουλάει το ποσοστό 9,7% που κατέχει στην μεταλλευτική Exxaro για να απομειώσει το χρέος της. Η μετοχή της Glencore επίσης άνοιξε με άνοδο πάνω από 3% μετά την ανακοίνωση ότι η εταιρεία σχεδιάζει να καταβάλλει 1 δισ. δολάρια σε μερίσματα το 2017.

Ο κλαδικός δείκτης πρώτων υλών (Euro Stoxx Basic Resources) ενισχύεται κατά 1,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα